Η τρίτη σεζόν του βραζιλιάνου αμυντικού μέσου Ντουντού Σεαρένσε στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό είναι και η χειρότερη του από αγωνιστικής πλευράς. Η πρώτη του χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετική, στη δεύτερη ο 27χρονος ποδοσφαιριστής είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του αλλά εφέτος… δεν βλέπεται!

Η συγκομιδή του καταδεικνύει του λόγου το αληθές: σε 18 αγώνες πρωταθλήματος ήταν ως επί το πλείστον αόρατος, δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ μετράει μόλις δύο ασίστ στη Σούπερ Λίγκα. Αγωνίστηκε επίσης σε τέσσερα ματς του Γιουρόπα Λιγκ σκοράροντας τρεις φορές, όλες βέβαια απέναντι στην «άγραφη» Μπέσα Καβάγε από την Αλβανία τον περασμένο Ιούλιο…

Είναι αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών που τον κράτησαν για μεγάλα διαστήματα εκτός δράσης, ωστόσο όταν ήταν υγιής δεν κατάφερε να προσφέρει έστω το μίνιμουμ αυτών που πραγματικά μπορεί.

Το καθοριστικό σημείο ωστόσο για τον προπονητή της ομάδας κ. Ερνέστο Βαλβέρδε είναι το ότι ο Ντουντού αδυνατεί να προσφέρει είτε ως αμυντικός μέσος, είτε έχοντας πιο επιτελικό ρόλο.

Σύντομα ο διεθνής Βραζιλιάνος (έχει φορέσει 12 φορές τη φανέλα της Σελεσάο), θα κληθεί από τη διοίκηση του Ολυμπιακού με σκοπό να συζητηθεί η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του συμβολαίου του (εκπνέει το 2013) και κυρίως των αποδοχών του.

Το 1,8 εκατ. ευρώ που έχει λαμβάνειν ο Βραζιλιάνος για κάθε χρόνο της συνεργασίας του με τους πρωταθλητές Ελλάδας κρίνεται από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός ως ποσό υπερβολικό και δυσανάλογα υψηλό συγκριτικά με την πενιχρή προσφορά του. Πόσω μάλλον που μαζί με την εφορία ο Ντουντού κοστίζει ετησίως στον Ολυμπιακό περίπου 3 εκατ. ευρώ!

Για τον λόγο αυτό θα του προταθεί είτε δραστική μείωση αποδοχών, είτε δανεισμός ή μεταγραφή σε άλλη ομάδα. Βέβαια ο Ντουντού πρόσφατα δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί μείωση αποδοχών και αν επιμείνει θα οδηγεί προς την έξοδο από τον Πειραιά.

Πιο κοντά με Μιραλάς

Αντιθέτως η βούληση του Ολυμπιακού να διατηρήσει στο ρόστερ του τον βέλγο επιθετικό Κέβιν Μιραλάς παραμένει μεγάλη! Ο Ερυθρόλευκοι έχουν έλθει σε συμφωνία με τη Σεντ Ετιέν για την καταβολή της ρήτρας (περίπου 2,5 εκατ. ευρώ) για την αγορά του ποδοσφαιριστή και απομένει να αποσπάσουν επίσης το «ναι» του 24χρονο επιθετικού.

Ο ίδιος ο Μιραλάς βέβαια δεν κρύβει ότι έχει καλό… feeling για την υπόθεση του συμβολαίου του αφού όπως τόνισε σε ΜΜΕ της πατρίδας του «δεν έχω συμφωνήσει ακόμα με τον Ολυμπιακό, όμως έχω πολύ θετικό προαίσθημα και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Πιστεύω ότι μέχρι την 1η Απριλίου θα έχουν τελειώσει όλα θετικά για μένα και τον Ολυμπιακό. Είναι κάτι άλλωστε που το θέλουμε πολύ και ο Ολυμπιακός κι εγώ».