Νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας: σε διαβούλευση τον Ιούνιο

Αρχές καλοκαιριού θα τεθεί σε ανοιχτή διαβούλευση το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, αφού πρώτα περάσει από τη νεοσυσταθείσα Επιτροπή Συντονισμού της Κυβερνητικής Πολιτικής στον Τομέα του Χωροταξικού Σχεδιασμού και της Αειφόρου Ανάπτυξης (ΟΡΣΑ), η οποία θα γνωμοδοτήσει για τις επιμέρους πτυχές που άπτονται της αρμοδιότητάς της.

Στις δηλώσεις αυτές προέβη ο πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας κ. Γιάννης Πολύζος στο περιθώριο των εγκανίων των εκθέσεων «Κιβωτός» και «ΑθήναΧ4» που έγινε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο κ. Πολύζος μάλιστα συμπλήρωσε ότι του Ρυθμιστικού της Αθήνας «θα προηγηθούν τα Ρυθμιστικά Σχέδια των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης».

Καθυστερεί ο νέος ΓΟΚ

Στην ίδια εκδήλωση, η γενική γραμματέας Χωροταξικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) κυρία Μαρία Καλτσά προανήγγειλε και καθυστέρηση στην έκδοση του νέου Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), καθώς είναι πολλά τα ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν και το υπουργείο έχει πολλά ανοικτά μέτωπα για να αντιμετωπίσει άμεσα ένα τόσο ριζοσπαστικό έργο.

Σημαντικής σημασίας, καθώς θα καθορίσει την έκδοση του νέου Κανονισμού, θα είναι και η δυνατότητα της πρόβλεψης κατάλληλων εργαλείων ώστε να προχωρήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα των 50 δισ. ευρώ μέσα από την αξιοποίηση κρατικών εκτάσεων και ακινήτων.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk