Θεωρίες συνωμοσίας… διά χειρός Σαμαρά

Τις θεωρίες συνωμοσίας επιστρατεύουν στη Νέα Δημοκρατία και επικαλούνται ουσιαστικά, από τη μια επιχείρηση εξωθεσμικών παραγόντων που στόχο έχουν να πλήξουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από την άλλη ότι σύμμαχοι αυτών των παραγόντων είναι και στελέχη εντός του κόμματος.

Στον απόηχο των ενστάσεων των «γαλάζιων» τομεαρχών για τη λειτουργία της Ν.Δ., ο πρόεδρος της κ. Αντ. Σαμαράς, μιλώντας πριν από λίγο στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας έστειλε μηνύματα, τόσο εντός, όσο και εκτός κόμματος, για τον πόλεμο που δέχεται.

«Κάποιοι επιθυμούν να δημιουργήσουν προβλήματα»

Μάλιστα έσπευσε να υποστηρίξει ότι κάποιοι επιθυμούν να δημιουργήσουν προβλήματα, γιατί όπως είπε, θέλουν να τον αναγκάσουν να δεχθεί συγκυβέρνηση με το ΠαΣοΚ ή να συμπράξει με όσους υποστήριξαν το μνημόνιο, υπονοώντας το ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Την κρίσιμη αυτή ώρα, θα ήθελα να πω ότι κάποιοι προσπαθούν, υστερόβουλα και άκομψα, να εμφανίσουν δήθεν προβλήματα, ανύπαρκτα προβλήματα, στη Νέα Δημοκρατία, για να στερήσουν τη χώρα από μιαν ισχυρή και αυτοδύναμη εναλλακτική λύση. Ξέρω γιατί το κάνουν…» είπε με έμφαση.

Με ιδιαίτερα επιθετικό ύφος, ο κ. Σαμαράς έστειλε σαφές μήνυμα, λέγοντας: «Ας γνωρίζουν, λοιπόν, όλοι, ότι δεν πρόκειται να δεχθώ συγκυβέρνηση, με ένα ΠαΣοΚ, το οποίο δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε με τον εαυτό του» τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε στην ίδια γραμμή: «Ας γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να δεχθώ ‘‘συμπράξεις’’ με όσους υποστήριξαν το μνημόνιο και έκαναν ό, τι μπορούσαν για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να περάσει τα αδιέξοδά τη και την κυβερνητική προπαγάνδα να περάσει ψέματά της. Ούτε και βεβαίως θα συναινέσω σε θεόσταλτες έξω-θεσμικές λύσεις».

«Και ποιος του το πρότεινε;»

Η δήλωση περί συγκυβέρνησης πάντως προκάλεσε την αντίδραση του κ. Πεταλωτή που σχολίασε «και ποιος του το πρότεινε;»

Ο κ. Σαμαράς, ανέφερε ότι όλα αυτά γίνονται, την ώρα που η πολιτική της Ν.Δ. κερδίζει έδαφος μέσα στην Ελλάδα και επαληθεύεται και στην Ευρώπη, εκεί που –όπως σημείωσε- έδωσε αγώνα για τη χώρα και τα συμφέροντά της,

«Την ώρα που η κυβερνητική πολιτική περιέρχεται σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα. Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ περιέρχεται σε όλο και πιο δύσκολη θέση, την ώρα που ετοιμάζουμε την επικαιροποίηση του προγράμματός μας, του οικονομικού μας προγράμματος, το Ζάππειο-ΙΙ, που θα αποτελέσει τη μόνη εναλλακτική λύση από τα σημερινά αδιέξοδα, που μας έχει η κυβέρνηση, την ώρα που το κόμμα μας κάνει το επόμενο βήμα και είναι έτοιμο για εκλογές οποτεδήποτε κι αν αυτές γίνουν» υπογράμμισε.

Μήνυμα σε Καρατζαφέρη και Ντόρα


Ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε ότι εξελέγη για να τα αλλάξει όλα και να δώσει προοπτική σε ένα κόμμα που βγήκε από δεινή ήττα και ελπίδα στην Ελλάδα, που όπως είπε, δοκιμάζεται τόσο.

«Αυτό ακριβώς κάνω. Και σε αυτό δεν πρόκειται να συμβιβαστώ. Δεν με πτοεί η διαστρέβλωση των θέσεών μας, ούτε η απόκρυψη της αλήθειας, ούτε η παραπλάνηση της κοινωνίας με διάφορα μυθεύματα που συστηματικά προωθούνται. Ούτε, ασφαλώς, με απασχολούν οι επίδοξοι ενοικιαστές μιας… ανύπαρκτης «πολυκατοικίας» ανέφερε στέλνοντας και μήνυμα στον κ. Γ. Καρατζαφέρη και στην κυρία Μπακογιάννη.

Κατά τον κ. Σαμαρά ο ίδιος απευθύνεται σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό και επιμένει ότι οι ιδέες της Ν.Δ. κερδίζουν έδαφος παντού και εξέφρασε την ελπίδα, πως θα κερδίσουν και στην Ελλάδα.

«Θα κερδίσουν και το λαό μας, που έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη στο παλιό που τέλειωσε. Και θέλει να πιστέψει στο καινούργιο που έρχεται. Αντιλαμβάνομαι και τις μνήμες και τους δισταγμούς του απλού πολίτη» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Αλλά αυτή την εμπιστοσύνη στο καινούργιο, είμαστε αποφασισμένοι να του τη δώσουμε».

Και καρφιά εντός Ν.Δ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι όσοι προσπαθούν να εμποδίσουν ή να εκτρέψουν το κόμμα θα πάρουν την απάντησή τους και έριξε και τα καρφιά του για «γαλάζια» στελέχη.

«Δεν παίζω μικροκομματικά παιγνίδια, ούτε ασχολούμαι με τις κακές συνήθειες της μικροπολιτικής. Δεν χρωστάω σε κανένα. Παρά μόνο στον Ελληνικό λαό: την Ελπίδα που του υποσχέθηκα» είπε.

Η αναφορά του αυτή θεωρείται σαφές εσωκομματικό μήνυμα σε τομεάρχες και τους αναπληρωτές τους, οι οποίοι, κατά την ηγετική ομάδα, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στη Ν.Δ. με τις διαρροές τους σε ΜΜΕ και σε παραπολιτικές στήλες.

Το καρφί ήταν και για την πρόσφατη σύσκεψη των τομεαρχών, όπου η ηγεσία της Ν.Δ. επιμένει, παρά τις αντίθετες πληροφορίες, ότι δεν υπήρξε θέμα αμφισβήτησης των επιλογών της ηγετικής ομάδας και ενστάσεις για το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Επίσης, πολλοί έλεγαν, ότι ουσιαστικά η συνεδρίαση έγινε για να σταλούν τα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και να ενισχυθεί η εικόνα πως ο κ. Σαμαράς δεν θα κάνει πίσω και την επόμενη φορά είναι έτοιμος για δυναμικές κινήσεις.

Απάντηση Πεταλωτή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής άσκησε δριμεία κριτική προς τον αρχηγό της ΝΔ χαρακτηρίζοντας ως «νέα φαντασίωση» του Αντ. Σαμαρά ότι το ΠΑΣΟΚ κρύβεται πίσω από τα σενάρια για συγκυβέρνηση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, απαντώντας σε δήλωση του κ Σαμαρά ότι δεν θα δεχτεί να συμμετέχει σε μια συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πεταλωτής απάντησε: «Και ποιος του το πρότεινε;».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή που ο κ. Σαμαράς και το κόμμα του που ούτε ως κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να σταθεί με τη δέουσα σοβαρότητα, να προσδοκούμε μάλιστα να γίνει και συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ;».

Ο κ. Πεταλωτής είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη λαϊκή εντολή να βγάλει τη χώρα από την κρίση και συμπλήρωσε ότι προκειμένου ο κ. Σαμαράς να ασχολείται και να απεργάζεται τέτοιου είδους σενάρια, θα ήταν πιο ωφέλιμο να κάνει τη στοιχειώδη δουλειά που έχει να κάνει, δηλαδή το κόμμα του να δείξει μια σοβαρότητα και να συμβάλει στο ξεπέρασμα της κρίσης που εν πολλοίς δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ακόμη χαρακτήρισε αυτά τα «σενάρια» ως «ευσεβείς πόθους» του κ. Σαμαρά και τόνισε ότι «δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα», ότι «δεν έχουμε ανάγκη από συγκυβερνήσεις» και πως «από τη στιγμή που δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, είναι όχι απλώς εκ του περισσού, αλλά προκαλεί και γέλωτα να αρνείται μάλιστα ο κ. Σαμαράς να συμμετέχει και σε μια τέτοια συγκυβέρνηση».

Μιχελάκης: «Κυβέρνηση για κλάματα»

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο κ. Πεταλωτής θα ήταν πραγματικά για γέλια εάν δεν εκπροσωπούσε μια κυβέρνηση που είναι για κλάματα. Αντί, λοιπόν, για συστάσεις προς τους άλλους, ας συστήσει στον Πρωθυπουργό να πει την αλήθεια, όπως του ζητούν βουλευτές του κόμματός του, αλλά και κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο κ. Λοβέρδος σήμερα».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk