Μαρκογιαννάκης: Ακριβά ελικόπτερα «για να μην καεί η Ελλάδα»

Εξηγήσεις για την υπόθεση της ενοικίασης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων το 2009, για την οποία η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, έδωσε μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης ο τέως υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Παραδέχθηκε πως τα ελικόπτερα ενοικιάστηκαν ακριβά, υποστηρίζοντας όμως ότι αυτό συνέβη προκειμένου να μην καεί ολόκληρη η Ελλάδα.

Εξηγήσεις για την υπόθεση της ενοικίασης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων το 2009, για την οποία η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, έδωσε μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης ο τέως υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης.Ακριβά ελικόπτερα για να μην καεί η Ελλάδα

{{{ audio1 }}}

Παραδέχθηκε πως τα ελικόπτερα ενοικιάστηκαν ακριβά, υποστηρίζοντας όμως ότι αυτό συνέβη προκειμένου να μην καεί ολόκληρη η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε πως από την εν λόγω εταιρία ενοικίασης πυροσβεστικών ελικοπτέρων ζητήθηκε εξωφρενική αύξηση στην τιμή και κατόπιν αυτού ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις.

«Κάναμε προσπάθεια για καλύτερη τιμή, αλλά δεν πετύχαμε πολλά. Η εταιρία έλεγε ότι τους χρωστάμε και από προηγούμενες χρονιές. Έτσι, καθυστερήσαμε να κάνουμε συμβάσεις» δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Την ίδια περίοδο, «πήρε φωτιά η Ριτσώνα και ο Υμηττός και από το να καεί ολόκληρη η Ελλάδα, αποφασίσαμε να τα πάρουμε ακριβά. Δεν προλαβαίναμε να κάνουμε κάτι άλλο και δεν υπήρχε εναλλακτική» επισήμανε ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο Χρ.Μαρκογιαννάκης δήλωσε έτοιμος να δώσει όλες τις απαραίτητες απαντήσεις στη Βουλή για να ξεκαθαριστεί το ζήτημα και επισήμανε πως δεν έχει παραγραφεί η υπόθεση και πως ούτε ο ίδιος θα ήθελε να υπάρξει παραγραφή.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk