Υπό επιτήρηση οι τιμές των ζωωτροφών

Κατά 50% έχουν αυξηθεί στη διάρκεια των τελέυταίων χρόνων οι τιμές των ζωωτροφών επιβαρύνοντας σημαντικά το κόστος παραγωγής των κτηνοτροφικών προϊόντων και, φυσικά, τις τελικές τιμές καταναλωτή. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάτπυξης και Τροφίμων κυρία Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσαν ότι μετά από τις τιμές των λιπασμάτων και των σπόρων και οι τιμές των ζωωτροφών των δέκα μεγαλυτέρων εταιρειών του κλάδου μπαίνουν σε καθεστώς παρακολούθησης.

Κατά 50% έχουν αυξηθεί στη διάρκεια των τελέυταίων χρόνων οι τιμές των ζωωτροφών επιβαρύνοντας σημαντικά το κόστος παραγωγής των κτηνοτροφικών προϊόντων και, φυσικά, τις τελικές τιμές καταναλωτή.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάτπυξης και Τροφίμων κυρία Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσαν ότι μετά από τις τιμές των λιπασμάτων και των σπόρων και οι τιμές των ζωωτροφών των δέκα μεγαλυτέρων εταιρειών του κλάδου μπαίνουν σε καθεστώς παρακολούθησης.

Τούτο, πρακτικά, σημαίνει ότι οι εταιρείες εισαγωγής και επεξεργασίας ζωωρτροφών είναι υποχρεωμένες να υποβάλουν τους τιμοκαταλόγους τους τουλάχιστον επτά ημέρες πριν από την αλλαγή τους.

Οπως είπε η κυρία Αποστολάκη, η Ελλάδα είναι ελλειμματική στις ζωωτροφικές της ανάγκες και γι αυτό το λόγο έχει δώσει εντολή και ήδη εκπονείται μελέτη απόι τον ΕΘΙΑΓΕ για έναν εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό στον τομέα της παραγωγής ζωωτροφών.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι η συμμετοχή της ζωωτροφής ανέρχεται στο 60% του συνολικού κόστους παραγωγής των κτηνοτροφικών προϊόντων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk