Εθνική Τράπεζα: Επιχειρηματικά Δάνεια με επιτόκιο 3%

Δάνεια με επιτόκιο κάτω του 3% για μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσφέρει η Εθνική Τράπεζα μέσω της κοινοτικής πρωτοβουλίας JEREMIE, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Πρόκειται για πρωτοβουλία στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» μέσω του οποίου θα διατεθούν από την Εθνική Τράπεζα στην ελληνική αγορά συνολικά κεφάλαια ποσού €60,0 εκατ. παρεχόμενα κατά 50% από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 /ΕΤΠΑ και κατά 50% από ίδια διαθέσιμα της τράπεζάς.

Δάνεια με επιτόκιο κάτω του 3% για μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσφέρει η Εθνική Τράπεζα μέσω της κοινοτικής πρωτοβουλίας JEREMIE, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Πρόκειται για πρωτοβουλία στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» μέσω του οποίου θα διατεθούν από την Εθνική Τράπεζα στην ελληνική αγορά συνολικά κεφάλαια ποσού €60,0 εκατ. παρεχόμενα κατά 50% από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 /ΕΤΠΑ και κατά 50% από ίδια διαθέσιμα της τράπεζάς.

Τα δάνεια αυτά απευθύνονται σε νέες και νεοϊδρυόμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με διάρκεια λειτουργίας έως 36 μήνες και απασχολούμενο προσωπικό μέχρι 50 άτομα.

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία συμμετέχει και η Alpha Bank.

Τα χαρακτηριστικά των δανείων

-Ανώτατο ποσό δανείου ανά επιχείρηση €100.000, συγχρηματοδοτούμενο ισόποσα από την Εθνική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.
-Σκοπός δανείου μπορεί να είναι είτε η απόκτηση παγίων στοιχείων που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της νέας επιχείρησης, είτε η χρηματοδότηση των απαιτούμενων κεφαλαίων κίνησης για επέκταση της δραστηριότητας (μεταξύ άλλων, δαπάνες προμήθειας α’ υλών, αγοράς εμπορευμάτων και υπηρεσιών).
-Διάρκεια αποπληρωμής 72 μήνες με τρίμηνη καταβολή δόσεων, εξάμηνη περίοδο χάριτος και εξαμηνιαία καταβολή τόκων.
-Ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επιτόκια, τα οποία ξεκινούν από 2,93% πλέον του ημίσεως της κατά περίπτωση προβλεπόμενης εισφοράς του Ν. 125/78 διαμορφούμενα ανάλογα με τη διάρκεια λειτουργίας της επιχείρησης και το ποσοστό των προσφερόμενων εξασφαλίσεων.

2,5 δισ. ευρώ στην αγορά από την Εθνική

Κατά την διάρκεια του 2010 η Εθνική Τράπεζα ενέκρινε νέες χρηματοδοτήσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ στους τομείς της στεγαστικής, καταναλωτικής πίστης και μικρών επιχειρήσεων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ειδικά για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις η Εθνική Τράπεζα ενέκρινε νέες πιστοδοτήσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ ενώ προσέλκυσε και 3000 νέους πελάτες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk