Ο Φερνάντο Σάντος ξεκαθάρισε ότι η Εθνική δεν θα αλλάξει το σύστημα με το οποίο αγωνίζεται, ούτε στο αυριανό (Τρίτη) φιλικό με την Πολωνία, ωστόσο θα δοκιμάσει νέα πρόσωπα, ενώ τόνισε ότι αν η Εθνική βλέπει κάθε ματς ξεχωριστά, τότε θα βρεθεί στο Euro 2012.

«Πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς σαν επίσημο» είπε αρχικά για το φιλικό με την Πολωνία και ξεκαθάρισε ότι «αλλαγή στο σύστημα δεν θα γίνει. Δεν παρεκκλίνουμε του συστήματος που υπάρχει. Δεν προλαβαίνουμε κιόλας μέσα σε δύο ημέρες να αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού. Θα γίνουν κάποιοι πειραματισμοί σε πρόσωπα αφού και στο επόμενο ματς με τη Μάλτα θα λείπουν κάποιοι» είπε ο Πορτογάλος τεχνικός και στη συνέχεια μίλησε για το πως βίωσε το ματς με τη Μάλτα:

«Η Μάλτα παρουσιάστηκε όπως την περιμέναμε. Ωστόσο, εμείς ήμασταν αυτοί που δεν εφαρμόσαμε όσα είχαμε πει. Είχαμε ένα όχι και τόσο καλό πρώτο ημίχρονο. Στη συνέχεια, η Μάλτα άρχισε να ανεβαίνει και εμείς αρχίσαμε να αγχωνόμαστε. Στο τέλος μίλησε η διάθεση και η αποφασιστικότητα των παικτών που δικαιώθηκαν για την επιμονή τους».

Τέλος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο προπονητής της Πολωνίας θεωρεί σίγουρη της συμμετοχής της Ελλάδας στο Euro 2012, ο Σάντος είπε ότι «δεν πρέπει να παρασυρόμαστε και να είμαστε αλαζόνες σε κανένα ματς. Πρέπει να βλέπουμε όλα τα ματς το ίδιο και πιστεύω θα είμαστε στο Euro».