Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έχει βάλει στο μεταγραφικό της στόχαστρο τον αργεντινό μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ Νάτσο Σκόκο. Σε ένα άλλο _ επί του παρόντος αγνώστου σκοπιμότητας _ στόχαστρο τον έχουν βάλει και κάποιοι άλλοι οι οποίοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από την αυλή του σπιτιού του. Για να τον τρομάξουν; Να τον προειδοποιήσουν; Να τον τρέψουν σε φυγή;

Σε κάθε περίπτωση, ο Σκόκο δεν αισθάνεται πλέον άνετα στην Ελλάδα κι ας υπέγραψε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο συμβόλαιο συνεργασίας το οποίο τον «δένει» με την ΑΕΚ ως το καλοκαίρι του 2013.

Και τούτο διότι τα γκαζάκια που εξερράγησαν έξω από την οικία του στην Κηφισιά την περασμένη Πέμπτη (24/3), όχι απλώς τον θορύβησαν αλλά τον έκαναν να αναζητεί νέα ποδοσφαιρική στέγη.

Το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ «χρέωσε» με ανακοίνωσή της το συμβάν σε κακοποιά στοιχεία που τυγχάνουν και οπαδοί της ομάδας, προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό στον Αργεντινό.

Και παρόλο που οι εκπρόσωποί του δήλωσαν ότι ο πελάτης τους δεν νιώθει «στοχοποιημένος», εντούτοις στο… παρασκήνιο ψάχνουν για ομάδες οι οποίες ενδεχομένως θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του Σκόκο, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά.

Η πρωταθλήτρια Ρωσίας Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είναι αυτή που πληρεί τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου παρακολουθεί εδώ και κάμποσο καιρό τον 26χρονο Αργεντινό και θέλει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και το γεγονός ότι τα τελευταία γεγονότα τον έχουν αναστατώσει.

Και στην ΑΕΚ βέβαια, με γνώμονα τις δύσκολες στιγμές που περνά η ομάδα λόγω της έλλειψης ρευστότητας αλλά και επενδυτών οι οποίοι να επιθυμούν να ασχοληθούν σοβαρά μαζί της, θεωρούν ότι θα είναι ευχής έργο αν η Ζενίτ αντιμετωπίσει το θέμα πιο ζεστά και προχωρήσει στην κατάθεση επίσημης πρότασης για την αγορά του Σκόκο.

Ενα ποσό κοντά στα 3 εκατ. ευρώ θα αποτελούσε βαθιά οικονομική ανάσα για την ΠΑΕ σε μία περίοδο που η ομάδα αναζητεί το ευρώ με το… τουφέκι κι ενώ δεν φαίνεται στον ορίζοντα ο επενδυτής που θα μπορέσει μόνος του (και όχι περιμένοντας τη συμμαχία του με άλλους) να αλλάξει τη διαμορφωθείσα κατάσταση.

Η πιθανότητα να στερηθεί η ΑΕΚ τον κατά πολλούς ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή της δεν φαίνεται μάλιστα να απασχολεί ιδιαίτερα τους εναπομείναντες μετόχους κκ. Πέτρο Παππά και Νίκο Νοτιά οι οποίοι δεν διακρίνουν και πολλούς άλλους τρόπους εύρεσης ρευστού για τις οφειλές της ΠΑΕ.

Ο Σκόκο από την πλευρά του προτιμά να μετακομίσει σε ένα πιο «ζεστό» πρωτάθλημα (π.χ. σε Ιταλία ή Ισπανία), αλλά δύσκολα θα έλεγε όχι στην πανίσχυρη Ζενίτ η οποία χρόνο με το χρόνο ανεβάζει τον πήχη και βάζει στόχους που εξιτάρουν όλους τους ποδοσφαιριστές με κορυφαίο όλων τη δημιουργία ομάδας που θα διεκδικήσει την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.