Σε θέση… μάχης βρίσκονται οι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εν όψει του κρίσιμου διοικητικού συμβουλίου της Τρίτης (29/3) που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Τριφυλλιού στο Μαρούσι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις από τους τέσσερις βασικούς μετόχους των Πρασίνων (Γιάννης Βαρδινογιάννης, Νικόλας Πατέρας, Παύλος Γιαννακόπουλος) θα παραστούν στο ΔΣ, προκειμένου, αφενός να ανοίξουν τα χαρτιά τους σχετικά με τις μελλοντικές προθέσεις τους ως προς την εμπλοκή τους στον Παναθηναϊκό, αφετέρου να υπεραμυνθούν των επιλογών και των θέσεών τους κατά την τελευταία τριετία. Αντιθέτως, απών θα είναι ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Μάνο Μαυροκουκουλάκη και την κυρία Μαρία Λομβάρδου Ζούλα.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας πηγές ανέφεραν ότι ο μεγαλομέτοχος κ. Ι. Βαρδινογιάννης θα συνεχίσει να εμμένει στην απόφαση της οικογένειάς του να λειτουργεί ως κάτοχος του 30% των μετοχών και όχι του πλειοψηφικού πακέτου (54,7%) που κατέχει σήμερα, ενώ και η πλευρά του κ. Π. Γιαννακόπουλου τόνιζε ότι δεν πρόκειται να αποκτήσει (παρά τη σχετική φημολογία των τελευταίων ημερών) το επίμαχο 24,7 % των μετοχών που παραχωρεί η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Επίσης, υπό τις παρούσες συνθήκες, αρνητικός στο ενδεχόμενο να αυξήσει το ποσοστό του στην ΠΑΕ φέρεται και ο πρώην πρόεδρος κ. Νικόλας Πατέρας, όπως βεβαίως και ο κ. Βγενόπουλος, ο οποίος πολλάκις έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί ουδεμία εμπλοκή στα διοικητικά των Πρασίνων και ότι θα συμμετάσχει στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με το ποσοστό (11%) που κατέχει σήμερα.

Αν μάλιστα στην αρνητική προδιάθεση των προαναφερθέντων μεγαλομετόχων συνυπολογιστεί η παρόμοια στάση που αναμένεται να κρατήσουν και οι υπόλοιποι (μικρο)μέτοχοι, γίνεται αντιληπτό ότι στο εν λόγω διοικητικό συμβούλιο ουδεμία κρίσιμη απόφαση αναμένεται να παρθεί για το μέλλον της ομάδας και την αναγκαία καλοκαιρινή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Αλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι πλευρές προετοιμάζονται για… μάχη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καθώς φαίνεται πως υπάρχει η τάση για αναφορές στο πρόσφατο παρελθόν και στη διοίκηση της ΠΑΕ επί των ημερών της πολυμετοχικότητας. Οπως έλεγε χαρακτηριστικά μέλος του διοικητικού συμβουλίου «οι μεγάλοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους»