Αποφασισμένος να προχωρήσει στην άμεση αντικατάσταση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Θεοκλήτου, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτηση του από την προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής και του γενικού διευθυντή οικονομικών της Ιεράς Συνόδου κ. Αντ. Ζαμπέλη, του οποίου έληξε η απόσπαση από την εταιρεία Real Estate της Εμπορικής Τράπεζας είναι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος συγκαλεί αύριο το πρωί εκτάκτως σε συνεδρίαση τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο με μοναδικό θέμα συζήτησης τις αλλαγές στις οικονομικές υπηρεσίες της Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στην Οικονομική Επιτροπή της Εκκλησίας θα αναβαθμιστούν οι Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Σάμου κ. Ευσέβιος και Υδρας κ. Εφραίμ, οι οποίοι διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο, αν και δεν εντάσσονται στην άμεση ηγετική του ομάδα.

Πιθανότερος αντικαταστάτης του κ. Θεοκλήτου εμφανίζεται ο Μητροπολίτης Ελασσώνος, ο οποίος υπηρετεί χρόνια στην Επιτροπή Οικονομικών και προηγείται των Μητροπολιτών Σάμου και Υδρας στα πρεσβεία της αρχιεροσύνης.

Κατά το παρελθόν, είχε ακουστεί και το όνομα του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού ως πιθανού αντικαταστάτη του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, όμως τα τελευταία εικοσιτετράωρα ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαίνεται μάλλον απίθανο.

Στη θέση του γενικού διευθυντή, ως αντικαταστάτης του κ. Ζαμπέλη, εμφανίζεται ο Αρχιμανδρίτης κ. Αντ. Αβραμιώτης, ο οποίος υπηρετεί στις οικονομικές υπηρεσίες για περισσότερο από μια δεκαπενταετία.

Ο Αρχιμανδρίτης εισήλθε στις οικονομικές υπηρεσίες επί αρχιεπισκοπίας Σεραφείμ, παρέμεινε επί Αρχιεπισκοπίας Χριστοδούλου και αύριο το πρωί αναμένεται να αναλάβει τη γενική της διεύθυνση.