Νέα αναταραχή έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η σύσκεψη σε τεταμένο κλίμα, που πραγματοποίησαν οι τομεάρχες προ ημερών, όταν ο κ. Αντ.Σαμαράς βρισκόταν στις Βρυξέλλες. Πάντως, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκης επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, διαψεύδοντας την είδηση της σύσκεψης.

Η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους, διαψεύδοντας το γεγονός. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος της ΝΔ, με δηλώσεις του ζήτησε να υπάρξει, επωνύμως, υπεύθυνη δήλωση από κάποιον εκ των τομεαρχών, ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος έχει στα χέρια του επιστολή από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κ.Τασούλα, με την οποία τον διαβεβαιώνει ότι ουδέποτε στη συγκεκριμένη σύσκεψη ελέχθησαν τα όσα γράφτηκαν.

Ωστόσο, ο κ. Χρ. Ζώης, που μετείχε στη σύσκεψη στην οποία καταγγέλθηκε επίσης ότι «οι τομεάρχες αντιμετωπίζονται σαν αναγκαίο κακό από ορισμένους» και ότι «το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν είναι καλό», διαψεύδει τόσο τον κ. Τασούλα όσο και τον κ. Μιχελάκη.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash), ο κ. Ζώης παραδέχθηκε – εμμέσως πλην σαφώς – ότι ασκήθηκε κριτική σε χειρισμούς της ηγεσίας του κόμματος. Συγκεκριμένα, αφού επεσήμανε ότι τέτοιες συζητήσεις πρέπει να γίνονται σε όλα τα κόμματα, συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να αναζητηθούν περαιτέρω τρόποι για να ενισχυθεί η παρουσία στη Βουλή και η αποδοτικότητα της δουλειάς μας».