Στην επαναστατική γυμναστική επιμένουν οι…«γαλάζιοι» συνδικαλιστές, επιλέγοντας να βρίσκονται στα αντιμνημονιακά χαρακώματα και συνεχίζουν να υιοθετούν «εξωσυμβατική»- για κεντροδεξιό κόμμα- στάση. Με πρωτεργάτη τον γραμματέα Συνδικαλιστικού της Ν.Δ. κ. Ι. Μανώλη, οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές -που αποκαλούνται από κορυφαίο υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή και ως «εθνικομπολσεβίκοι»- δίνουν τον αντικυβερνητικό τόνο. Παράλληλα χρησιμοποιούν ρητορική που τους φέρνει στο ίδιο πολιτικό μετερίζι, όχι μόνο με τις… δυνάμεις του ΚΚΕ, και κυρίως του ΠΑΜΕ, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών αριστερών εξωκοινοβουλευτικών δυνάμεων.

Με αιχμηρή φρασεολογία, τη σκυτάλη πήρε χθες ο γ.γ. της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ κ. Ν. Κιουτσούκης που επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής της Ε.Ε., μιλώντας για «επιμήκυνση» της μνημονιακής λιτότητας με υποθήκη, όπως λέει, εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους.

«Η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ λειτουργώντας ως ‘‘εντολοδόχος’’ των διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων, της τρόικας των δανειστών μας και των μεγαλοτραπεζιτών της χώρας, οδηγεί στην κοινωνική χρεοκοπία και τον αφανισμό της μικρομεσαίας τάξης, απειλώντας ακόμα και την ίδια την επιβίωσή μας» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κιουτσούκης που είναι σε ανοικτή γραμμή με τον κ. Μανώλη.

Σε αυτό το κλίμα της μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση που επιθυμεί η ηγεσία των συνδικαλιστών της Ν.Δ. κατ’ εντολή –όπως καταγγέλλεται από κυβερνητικά στελέχη- της ηγετικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αίσθηση έκανε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης.

Με… αντιμνηνονιακό τόνο, επικαλέστηκε το μνημόνιο για να ασκήσει αντιπολίτευση στο δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση, με αφορμή την κατάληψη του Δημαρχείου της πρωτεύουσας από συμβασιούχους του Δήμου, στην οποία πρωτοστατούν «γαλάζια» στελέχη που βρίσκονται σε κοινή γραμμή και με μέλη του ΠΑΜΕ.

Είναι ενδεικτικό ότι τους συμβασιούχους του Δήμου επισκέφθηκε και η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Ενώ ο κ. Κακλαμάνης σε δήλωσή του, αργότερα είπε με επιθετικό ύφος, πως αυτός «δεν πρόκειται να γίνει πολιτικός ναυαγοσώστης του Ραγκούση και του Καμίνη στο ναυάγιο του μηνημονίου».

Στην κατάληψη του Δήμου Αθηναίων, κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Β. Πολυμερόπουλος (υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας με τη Ν.Δ. το 2009) που είναι επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και του Πολιτικού Συνδικαλιστικού Γραφείου της Ν.Δ. και είναι σε τακτική επαφή με τον κ. Μανώλη

Την ίδια στιγμή, επανέρχονται οι «γαλάζιοι» ιατροί με την απεργία τους, επαναφέροντας στη μνήμη πολλών τις ημέρες της κατάληψης του υπουργείου Υγείας, στην οποία πρωταγωνίστησαν συνδικαλιστές της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, που ως αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. υπερασπίστηκε προ ημερών τον αγώνα των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων, όπως έπραξε και ο κ. Μανώλης και η βουλευτής Α΄ Αθηνών κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Ένας από τους καταληψίες του υπουργείου Υγείας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρών του ΙΚΑ, ο κ. Μιχ. Βλασταράκος, βγήκε στην επίθεση, υπερασπίστηκε την απεργία, απέναντι στην κυβέρνηση, μιλώντας για εκείνους (εννοούσε τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρ. Λοβέρδο), που «πάνε με οριζόντιες περικοπές να λύσουν το πρόβλημα, κατ’ επιταγήν εκείνων που ενεργούν, των τροικανών, δηλαδή».