Στο πρόσωπο του πρωθυπουργού μεταφέρει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας την οξύτατη επίθεσή του κατά της κυβερνητικής πολιτικής, εγκαλώντας τον και για τη «στοχοποίηση του χώρου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» από τον κ. Θ. Πάγκαλο.

Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τον κ. Γ. Παπανδρέου ότι «ψεύδεται» και «συκοφαντεί», υπό το βάρος των «αλλεπάλληλων αποτυχιών» της κυβέρνησης η οποία, όπως σημειώνει ο κ. Τσίπρας «έχει απολέσει κάθε δυνατότητα να υπερασπιστεί την πολιτική της και το μόνο που της μένει είναι να καταφεύγει στη συκοφαντία».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η κυβέρνηση «βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση» και επιλέγει ως καλύτερη άμυνα την επίθεση και τη στοχοποίηση της Αριστεράς. «Έχοντας χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι υιοθετεί επισήμως το «δόγμα Πάγκαλου». Ψεύδεται, αντεπιτίθεται, λασπολογεί, επιχειρεί να μετατραπεί από θύτης σε θύμα », υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας.

«Κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας»

Με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις της συνόδου Κορυφής της ΕΕ και τη στάση του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου, μίλησε για «κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας» την οποία κατηγόρησε ότι η τακτική της ενοχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας και της στοχοποίησης πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς «υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατία».

Προανήγγειλε ότι θα ζητήσει με ερώτηση στη Βουλή, επισήμως από τον Πρωθυπουργό, να εξηγήσει ποια μέτρα σκοπεύει να πάρει και για το 2011 και για τα 25 δις ευρώ επιπλέον μέχρι το 2015. Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι η Βουλή, με αυτή τη σύνθεση, που εξελέγη σε τελείως διαφορετικές συνθήκες τον Οκτώβρη του 2009, δεν νομιμοποιείται να επικυρώσει ένα τόσο σκληρό πακέτο μέτρων, «που άλλωστε την υπερβαίνει και θεσμικά, αφού αφορά ως το 2015, ενώ έχει εντολή ως το 2013».

Ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «απέναντι στις συκοφαντικές επιθέσεις», απαντά με σειρά συγκεντρώσεων ανά την Ελλάδα για την εναλλακτική του πρόταση.

Ο κ. Τσίπρας προβάλλει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων από τα αριστερά της αριστεράς ως τα αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας και σε ένα νέο συνασπισμό εξουσίας που, όπως υπογραμμίζει, θα επιβάλλει:

– Την απεμπλοκή της Ελλάδας από το μνημόνιο της χρεοκοπίας.

– Τη ριζική αναδιανομή του πλούτου και του εισοδήματος.

– Τον άμεσο έλεγχο και εν τέλει την επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους, «συμπεριλαμβανομένης διαγραφής μεγάλου μέρους του, γιατί με ένα χρέος που είναι πάνω από το 150% του ΑΕΠ δεν βγαίνει».

– Την κοινωνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

– Την αξιοποίηση «και όχι το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, με δημόσιο κοινωνικό έλεγχο, προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση της ανάπτυξης και ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής ασφάλισης».