Το 2010 ο όμιλος της Χαλκόρ κατάφερε να αυξήσει τον όγκο των πωλήσεών του και να κερδίσει μερίδια αγοράς αλλά το τελικό αποτέλεσμα παρέμεινε ζημιογόνο, αν και εμφανώς βελτιωμένο σε σχέση με το 2009.

«Το 2010 η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα έδειξε σημάδια ανάκαμψης, ωστόσο παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα αντικατοπτρίζοντας τις επικρατούσες δυσχερείς οικονομικές συνθήκες και την μειωμένη καταναλωτική εμπιστοσύνη που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χώρες της Ευρώπης» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε κατά το 2010 σε 1.044,3 εκατ. ευρώ έναντι 679,1 εκατ. ευρώ το 2009 σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 53,8%. Η άνοδος αυτή οφείλεται στις συγκριτικά υψηλότερες μέσες τιμές των μετάλλων αλλά και στην αύξηση του συνολικού όγκου πωλήσεων κατά 19,9%.

Σε επίπεδο όγκων το 2010, μεταβλήθηκε το μείγμα των πωλήσεων υπέρ των σωλήνων και των προϊόντων διέλασης χαλκού και σε βάρος των προϊόντων διέλασης ορειχάλκου.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν το 2010 σε 32,5 εκατ. ευρώ έναντι 20,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη προηγούμενη χρονιά σημειώνοντας αύξηση κατά 59,5%. Οι ζημιές μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 13,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 19,4 εκατ. ευρώ το 2009.

Οι αυξημένες πωλήσεις στο εξωτερικό και κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη όπου παρουσιάστηκαν σημάδια ανάκαμψης, υπερκάλυψαν την αρνητική επίπτωση στα μεικτά αποτελέσματα που είχε η απώλεια εσόδων από τη σημαντική επιδείνωση της εσωτερικής αγοράς. Η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα εξακολουθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να κινείται πτωτικά και η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης αναμένεται να την οδηγήσει σε περαιτέρω υποχώρηση. Η αύξηση της ζήτησης στις διεθνείς αγορές ήταν περισσότερο έντονη σε βιομηχανικά προϊόντα από ότι σε προϊόντα εγκαταστάσεων, ωστόσο επηρεάστηκε αρνητικά από την ανοδική πορεία της τιμής του χαλκού αλλά και την υψηλή της μεταβλητότητα.

«Το 2011, παρά το γεγονός ότι οι οικονομικές συνθήκες αναμένεται να παραμείνουν δύσκολες σε συγκεκριμένες βασικές αγορές (Ελλάδα, Βαλκανικές χώρες), η διαφαινόμενη ανάπτυξη στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης όπου δραστηριοποιούμαστε, εκτιμούμε ότι θα επιδράσει θετικά στα οικονομικά στοιχεία του μίλου» αναφέρει η διοίκηση της Χαλκόρ.