Στις «όλο και πιο δραματικές ειδήσεις» από τη Λιβύη αναφέρθηκε την Κυριακή ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’, καλώντας τους διπλωμάτες να επιδιώξουν παύση της βίας και έναρξη διαλόγου στη χώρα. Ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στις εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή, καλώντας κυβερνήσεις και πολίτες να αναζητήσουν την οδό «του διαλόγου και της συμφιλίωσης».

Μιλώντας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Βενέδικτος ΙΣτ’ είπε πως τα νέα που έρχονται από την περιοχή αυξάνουν «το φόβο μας για την ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού αλλά και την αντίληψή μας για το πώς οι διαμορφώνονται οι εξελίξεις στην περιοχή, σημαδεμένες από τη χρήση βίας».

«Καλώ τους διεθνείς οργανισμούς και όλους αυτούς που έχουν πολιτική και στρατιωτική ευθύνη να αρχίσουν αμέσως διάλογο για τη διακοπή της χρήση όπλων» είπε, χαρακτηρίζοντας επείγουσα την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα που διαθέτει η διπλωματία.

Ο Ποντίφικας είχε αναφερθεί στη Λιβύη και στο μήνυμά του και την προηγούμενη Κυριακή, ζητώντας να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Λίβυων αμάχων και η πρόσβασή τους σε ανθρωπιστική βοήθεια. Όμως, δεν είχε κάνει αναφορά σε τερματισμό των επιχειρήσεων των δυτικών δυνάμεων.