Μόνος τρίτος είναι από την Κυριακή στη βαθμολογία της Α1 μπάσκετ ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε για την 22η αγωνιστική με 75-72 στο κλειστό της Πυλαίας του Αμαρουσίου, το οποίο ωστόσο κράτησε τη διαφορά των πέντε πόντων που είχε από το ματς της Αθήνας. Πριν το τζάμπολ οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν με 33 βαθμούς…

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ με το Μαρούσι να ανοίγει πρώτο λογαριασμό και ΠΑΟΚ να απαντά άμεσα στο δίποντο του Μπάσντεν με τρίποντο του Γκετσέφσκι. Ο Μπάγκαριτς ξαναέδωσε προβάδισμα στο Μαρούσι από τις βολές στο 2’ λεπτό και κάπου εκεί, ο «δικέφαλος» πάτησε γκάζι… Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έσφιξαν την πίεσή τους στην άμυνα και βρήκαν διαδρόμους στην επίθεση και πραγματοποιώντας σερί 1-0 στα τελευταία λεπτά, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 20-11.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε και αυτό με σερί, αλλά αυτή τη φορά από τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή, οι οποίοι μπήκαν μεταμορφωμένοι και… φουριόζοι μετατρέποντας το 20-11 σε 20-22 σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, χάρη σε συνεχόμενους πόντους αρχικά από τον Κλεμέντε και εν συνεχεία του Μπάγκαριτς.

Έπειτα από το σερί του Αμαρουσίου οι γηπεδούχοι ξύπνησαν αλλά χωρίς να καταφέρουν να πάρουν διαφορά, με το ματς να γίνεται… ροκ και τις άμυνες να χαλαρώνουν. Ο «δικέφαλος» με μικρό σερί, μετέτρεψε το 29-28, σε 34-28 με καλάθια του Μάρσαλ, του Αποστολίδη και του Δέδα, ωστόσο το Μαρούσι ήταν αυτό που μπήκε με προβάδισμα ενός πόντου (38-37) στα αποδυτήρια, αφού μια τεχνική ποινή στον πάγκο των γηπεδούχων που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η ομάδα του Αλεξανδρή με δύο βολές του Κλεμέντε και ένα φόλοου του Μπάγκαριτς.

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο από την ανάπαυλα αποφασισμένες να πάρουν το ματς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα καμία από τις δύο να μην μπορεί να ξεφύγει. Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και το Μαρούσι, έβρισκαν αμέσως απαντήσεις στα καλάθια των αντιπάλων με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια και τελικά τον ΠΑΟΚ να κλείνει την 3η περίοδο προηγούμενος με 58-53.

Ίδιο σκηνικό και την τελευταία περίοδο με τον ΠΑΟΚ να χτίζει με πόντους του Μάρσαλ μια διαφορά επτά πόντων (60-53), αλλά το Μαρούσι να απαντά με διαδοχικά καλάθια από τον πρώην «ασπρόμαυρο» Γκαγκαλούδη και τον Χαριτόπουλο, οι οποίοι έδωσαν προβάδισμα πέντε πόντων στο Μαρούσι (67-62).

Κάπου εκεί ο Σούλης Μαρκόπουλος ξύπνησε τους παίκτες του, οι οποίοι με εκφραστές του Μάρσαλ, Ντόζιερ και Γκετσέφσκι, έφτασε σε σερί 8-0 προσπερνώντας με 75-67, ένα λεπτό πριν τη λήξη. Η κατάσταση δεν άλλαξε και έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε μια σπουδαία νίκη με 75-72 επί του Αμαρουσίου, στο ντέρμπι της 3ης θέσης, χωρίς ωστόσο να καλύψει τη διαφορά της ήττας με πέντε πόντους που είχε γνωρίζει στην Αθήνα, γεγονός που ίσως παίξει το ρόλο του στη συνέχεια του πρωταθλήματος…

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 37-38, 58-53, 75-72.

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 20 (2), Αράπης, Αποστολίδης 3, Δέδας 3, Ντόζιερ 20, Στίγκερς 7 (1), Γιαννακίδης 3 (1), Καλλές, Γκετσέφσκι 19 (3), Καλαμπάκας.

ΜΑΡΟΥΣΙ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Νοέας 4, Μπάγκαριτς 16, Ακεψιμαΐδης 3 (1), Μπάσντεν 10, Χαριτόπουλος 11 (3), Γκαγκαλούδης 10 (2), Κλεμέντε 16 (1), Κογιαντίνοβιτς 1, Σιαμανδούρας 1.