Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Γερμανία, που επικράτησε 4-0 του Καζακστάν, ενώ το σούπερ γκολ του Ρόμενταλ έκλεψε την παράσταση στην ισοπαλία της Δανίας με την Νορβηγία (1-1). Σε τροχιά πρόκρισης έμεινε η Αλβανία, που νίκησε 1-0 την Λευκορωσία στα Τίρανα.

Το πανόραμα των αγώνων του Σαββάτου (26/03)

Πρώτος όμιλος

Γερμανία-Καζακστάν 4-0
(3’, 88’ Κλόζε, 25’, 43’ Μίλερ)

Με σβηστές τις μηχανές η Γερμανία νίκησε 4-0 το Καζακστάν, σε ένα ματς που έγινε… πεδίο μάχης. Οι Μίροσλαβ Κλόζε και Τόμας Μίλερ «πάλεψαν» για το ποιος θα σκοράρει περισσότερες φορές, με το τελικό σκορ να είναι 2-2. Ο έμπειρος επιθετικός πέτυχε το πρώτο και το τέταρτο γκολ των Πάντσερ (3’, 88’), με τον συμπαίκτη του στην Μπάγερν Μονάχου να τον… διακόπτει ενδιάμεσα (25’, 43’).

Δεύτερος όμιλος

Αρμενία-Ρωσία 0-0

Ισόπαλος χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε ο αγώνας της Ρωσίας με την Αρμενία στο Ερεβάν , αποτέλεσμα που έβαλε… φωτιά στον 2ο όμιλο.

Ανδόρα-Σλοβακία 0-1

(21’ Σέμπο)

Η Σλοβακία επιβλήθηκε δύσκολα 1-0 της αδύναμης Ανδόρας. Το γκολ του Σέμπο στο 21ο λεπτό έφτανε στον Χάμσικ και την παρέα του να πάρουνε το τρίποντο χωρίς να κάνουν τίποτα ιδιαίτερο στο ματς.

Ιρλανδία-ΠΓΔΜ 2-1
(2’ Μαλ Γκίντι, 21΄Κιν-45’ Τρικόφσκι)

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες είναι η πρώτη θέση του 2ου προκριματικού ομίλου του Euro 2012. Μετά τις Ρωσία και Σλοβακία. η Ιρλανδία μπήκε με την σειρά της γερά στην διεκδίκηση της κορυφής, ύστερα από την νίκη της με σκορ 2-1 επί της ΠΓΔΜ στο Δουβλίνο.

Ο Μακ Γκίντι έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους μόλις στο 2ο λεπτό, ενώ στο 21΄ο Ρόμπι Κιν έκανε το 2-0 και έφτασε τα 46 γκολ με το εθνόσημο στο στήθος. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Τρικόφσκι στο 45’, όμως η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι κράτησε το αποτέλεσμα ενώ θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα.

Τέταρτος όμιλος

Αλβανία-Λευκορωσία 1-0
(62’Σαλίχι)

Σημαντικό εντός έδρας τρίποντο στην προσπάθειά της για πρόκριση στα τελικά ενός Euro πανηγύρισε η Αλβανία, καθώς επικράτησε 1-0 της Λευκορωσίας στα Τίρανα και την έπιασε στην δεύτερη θέση του 4ου ομίλου. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Σαλίχι, γνωστός μας από την θητεία του στον Πανιώνιο την περίοδο 2004-05, στο 62ο λεπτό.

Βοσνία Ερζεγοβίνη-Ρουμανία 2-1
(63’ Ιμπίσεβιτς, 83’ Τζέκο-29’ Μαρικά)

Μπορεί η Ρουμανία να προηγήθηκε μέσα στην Ζένιτσα με το γκολ του Μαρικά στο 29′, όμως οι Βόσνιοι κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν την νίκη 2-1 μέσα σε είκοσι λεπτά. Ο Ιμπίσεβιτς έκανε το 1-1 στο 63′, ενώ ο Τζέκο χάρισε το τρίποντο στους γηπεδούχους με τέρμα του στο 83ο λεπτό.

Εκτος όμιλος

Γεωργία-Κροατία 1-0
(90’ Κομπιασβίλι)

Η Γεωργία επικράτησε 1-0 της Κροατίας στην Τιφλίδα. Ο Κομπιασβίλι πέτυχε το μοναδικό της αναμέτρησης και έβαλε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια.

Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν για ακόμη έναν αγώνα καλή αμυντική λειτουργία, αντιστάθηκαν στην πίεση των παικτών του Σλάβεν Μπίλιτς και έκλεψαν το τρίποντο στο φινάλε. Στους 9 βαθμούς ανέβηκαν οι Γεωργιανοί, ένα μόλις λιγότερο από τους Κροάτες.

Ισραήλ-Λετονία 2-1

(16′ Μπαρντά, 81′ Καγιάλ-62’ Γκορκς)

Το Ισραήλ δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην Λετονία και χρειάστηκε ένα γκολ του Καγιάλ στο 81’ για να πάρει την νίκη, καθώς το τέρμα του Μπαρντά (16’) ισοφάρισε ο Γκορκς στο 62’. Ετσι, η ομάδα του Λουίς Φερναντές διατήρησε ελπίδες πρόκρισης στον όμιλο της Εθνική μας ομάδας. Για 73 λεπτά αγωνίστηκε στο ματς ο Μάρις Βερπακόφσκις του Εργοτέλη με τους ηττημένους.

Εβδομος όμιλος


Ουαλία-Αγγλία 0-2

(7′ πεν. Λάμπαρντ, 15′ Μπεντ)

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα η Αγγλία έφυγε νικήτρια από το Κάρντιφ, επικρατώντας 2-0 της Ουαλίας. Οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο πέτυχαν δύο γκολ στα πρώτα 15 λεπτά, στην συνέχεια δεν απειλήθηκαν από τους γηπεδούχους, οι οποίοι έπαιξαν χωρίς τον Γκάρεθ Μπέιλ.
Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε με πέναλτι ο Λάμπαρντ στο 7ο λεπτό, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Ντάρεν Μπεντ διαμόρφωσε σχετικά νωρίς το τελικό σκορ. Με την νίκη αυτή η Αγγλία έπιασε στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου το Μαυροβούνιο, ενώ οι Ουαλοί παρέμειναν στην τελευταία θέση με μηδέν βαθμούς.

Βουλγαρία-Ελβετία 0-0

Ογδοος όμιλος

Νορβηγία-Δανία 1-1
(81’ Χούλσεκλεπ-27’ Ρόμενταλ)

Το εκπληκτικό γκολ του Ντένις Ρόμενταλ σημάδεψε την ισοπαλία της Δανίας με την Νορβηγία (1-1). Ο μέσος του Ολυμπιακού εκτέλεσε με πανέμορφο τρόπο τον γκολκίπερ των γηπεδούχων στο 27ο λεπτό, όμως δεν το χάρηκε όπως θα ήθελε. Στο 81’ ο Χούσεκλεπ διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και διατήρησε την ομάδα του στην κορυφή του 8ου ομίλου.

Κύπρος-Ισλανδία 0-0

Η Κύπρος προσπάθησε να πάρει την πρώτη της νίκη στον 8ο προκριματικό όμιλο του Euro 2012, όμως δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη ήρθε ισόπαλη με την Ισλανδία (0-0), με τον Μιχαήλ να χάνει πέναλτι στο 20’, ενώ ο Μακρίδης είχε δοκάρι στο 78ο λεπτό.

Χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση η Κύπρος ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και θα έφτασε αρκετές φορές κοντά στην πηγή, αλλά δεν είπε νερό. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων κράτησε ανέπαφη την εστία του ακόμα και από τα 11 μέτρα, χαρίζοντας στην ομάδα του τον πρώτο βαθμό στην προκριματική φάση.