Ακαρπη υπήρξε νέα συνάντηση που είχε την Κυριακή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης με τους συμβασιούχους του Δήμου, που έχουν καταλάβει το δημαρχιακό μέγαρο στην πλατεία Κοτζιά.

Ο κ. Καμίνης ζήτησε την αποχώρηση των συμβασιούχων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα, και πρότεινε να αρχίσει διάλογος εντός της εβδομάδας ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Οι εκπρόσωποι των συμβασιούχων αρνήθηκαν την πρόταση και συνεχίζουν την κατάληψη.

Η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη

«Συναντήθηκα σήμερα το πρωί με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων.

Έκανα στα σωματεία μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση: να καθίσουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε ένα πλαίσιο ρύθμισης για τους συμβασιούχους το οποίο θα υποστηρίξουμε και θα προωθήσουμε στην κυβέρνηση. Ζήτησα παράλληλα να αποδώσουν το δημαρχιακό μέγαρο στη δημοτική αρχή προκειμένου αυτή να μπορέσει αύριο σε συνθήκες πλήρους ελευθερίας να συζητήσει και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Δυστυχώς, τα σωματεία απέρριψαν συνολικά την πρότασή μου. Επέδειξαν μια στάση την οποία με συνδικαλιστικά κριτήρια αδυνατώ να κατανοήσω.

Εγώ πάντως προσέφερα τη βοήθειά μου. Τα σωματεία προτίμησαν την κατάληψη ενός κτηρίου, αντί της βοήθειας που τους προσέφερε ο δήμαρχος. Αυτό είναι μια επιλογή δική τους. Ο Δήμος θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό του και θα συνεχίσει να λειτουργεί υπηρετώντας τους δημότες».