ΑΔΕΔΥ: Ζητά άμεση λύση για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου

Να τακτοποιηθεί πλήρως μέχρι τη Δευτέρα το πρόβλημα που έχει προκύψει με την εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων του Δημοσίου που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ ζητά η ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ενημερωθεί και, όπως προειδοποιεί, να δρομολογήσει αναλόγως τις αποφάσεις της. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση με θύμα τους ασφαλισμένους, καθώς οι γιατροί συνεχίζουν να μη δέχονται να εξετάζουν με το βιβλιάριο ασθενείας και οι φαρμακοποιοί να μη χορηγούν φάρμακα εάν δεν εισπράξουν σε μετρητά το κόστος τους.

Να τακτοποιηθεί πλήρως μέχρι τη Δευτέρα το πρόβλημα που έχει προκύψει με την εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων του Δημοσίου που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ ζητά η ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ενημερωθεί και, όπως προειδοποιεί, να δρομολογήσει αναλόγως τις αποφάσεις της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση με θύμα τους ασφαλισμένους, καθώς οι γιατροί συνεχίζουν να μη δέχονται να εξετάζουν με το βιβλιάριο ασθενείας και οι φαρμακοποιοί να μη χορηγούν φάρμακα εάν δεν εισπράξουν σε μετρητά το κόστος τους.

«Η αδυναμία των ασθενών – ασφαλισμένων του Οργανισμού Περίθαλψης του Δημοσίου – να καταβάλουν το ανάλογο ποσό είναι πραγματική για τους περισσότερους και αυτό βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους, αφού δεν μπορούν να κάνουν την επιβαλλόμενη φαρμακευτική αγωγή» τονίζει η ΑΔΕΔΥ, η οποία καταγγέλλει κωλυσιεργία από πλευράς κυβέρνησης.

«Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες, γιατί η κυβέρνηση είναι αυτή που οφείλει τα χρήματα και πολύ περισσότερο αυτή έχει την υποχρέωση να προστατέψει τους ασφαλισμένους – εργαζόμενους και συνταξιούχους – που, ενώ δεν έχουν καμία ευθύνη, είναι τα θύματα» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk