Η ατζέντα της Επιστήμης (28/3 – 3/4)

Ο Ε΄ κύκλος ομιλιών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών ολοκληρώνεται μεθαύριο- Τρίτη και ώρα 19.30- με τη θεματική «Η στρατηγική του πολέμου από την ξηρά στη θάλασσα».Θα μιλήσει η βυζαντινολόγος δρ Ιστορίας Νίκη Κουτράκου,με θέμα «Αφανείς μαχητές και μυθιστορηματικοί ήρωες:οι βυζαντινοί κατάσκοποι και η τέχνη του πολέμου» και ο τ.καθηγητής των Πανεπιστημίων Columbia και Ιωαννίνων Βασίλης Χρηστίδης με θέμα «Οι Αραβο-Βυζαντινές συγκρούσεις στη θάλασσα:η ναυτική πολιτική των Αράβων στη Μεσόγειο (7-10 αι.

29 Μαρτίου
Η στρατηγική των βυζαντινών πολέμων, στο ΕΙΕ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΕΙΕ,ΛΕΩΦ. Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48,ΑΘΗΝΑ

Ο Ε΄ κύκλος ομιλιών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών ολοκληρώνεται μεθαύριο- Τρίτη και ώρα 19.30- με τη θεματική «Η στρατηγική του πολέμου από την ξηρά στη θάλασσα».Θα μιλήσει η βυζαντινολόγος δρ Ιστορίας Νίκη Κουτράκου,με θέμα «Αφανείς μαχητές και μυθιστορηματικοί ήρωες:οι βυζαντινοί κατάσκοποι και η τέχνη του πολέμου» και ο τ.καθηγητής των Πανεπιστημίων Columbia και Ιωαννίνων Βασίλης Χρηστίδης με θέμα «Οι Αραβο-Βυζαντινές συγκρούσεις στη θάλασσα:η ναυτική πολιτική των Αράβων στη Μεσόγειο (7-10 αι.)». Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 210 7273.501.

29 Μαρτίου
Συζήτηση για το ψηφιακό βιβλίο, στο Floral

FLORAL- BOOKS + COFFEE, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 80, ΠΛ. ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Το βιβλιο-καφέ Floral, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, διοργανώνει για την Τρίτη και ώρα 19.00 ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ψηφιακό βιβλίο: Μια νέα εποχή;».Τις απόψεις και τον προβληματισμό τους γύρω από την αλλαγή που φέρνει το ψηφιακό βιβλίο θα εκφράσουν οι: Α. Καστανιώτης (εκδότης), Ν. Πασχαλάκης (δ.σ. myebooks.gr), Θ. Βασιλόπουλος (δ.σ. βιβλιοπωλείου Ευριπίδης), Ν. Βλαντής (συγγραφέας & εκδότης), Μ. Καλαμαράς (συντάκτης του blog Ηλεκτρονικός Αναγνώστης) και Ν. Χατζόπουλος (εκδότης).Τη συζήτηση θα συντονίσει ο ειδικός σύμβουλος του ΕΚΕΒΙ, Σ. Καμπουρόπουλος. Είσοδος ελεύθερη, τηλ. επικοινωνίας: 210 3800.070.

30 Μαρτίου
Η δύσκολη σχέση επιστήμης και θρησκείας,
στη «Στέγη»
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ, ΛΕΩΦ. ΣΥΓΓΡΟΥ 107-109, Ν. ΚΟΣΜΟΣ

Ο Δ΄ Κύκλος Ομιλιών της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση φέρνει την Τετάρτη (19.00- 21.00 στη Μικρή Σκηνή) τη θεματική«Επιστήμη και θρησκεία:Μια δύσκολη σχέση;». Για τα πολλά σχετικά ερωτήματα που γεννά η πραγματικότητα των αρχών του 21ου αιώνα θα τοποθετηθούν οι ομιλητές: Ρaolo Flores d΄ Αrcais (καθηγητής Ηθικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης), Σταύρος Ζουμπουλάκης (συγγραφέας και διευθυντής του περιοδικού «Νέα Εστία») και Στάθης Ψύλλος (καθηγητής στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών). Είσοδος ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας που διανέμονται μία ώρα πριν από την εκδήλωση.Τηλ. επικοινωνίας: 210 9005.800, ιστοσελίδα: www.sgt.gr.

1-3 Απριλίου
Συνέδριο για τον Εθισμό στο Διαδίκτυο,
στη Θεσσαλονίκη
PORTO PALACE, 26HΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 65, ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριό της,με διεθνή συμμετοχή και στόχο να παρουσιάσει τις έρευνες ειδικών επιστημόνων για τα οφέλη αλλά και τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση των νέων τεχνολογιών.Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό και ομιλία μέσω Διαδικτύου η Dr. Κimberly Young,ιδρύτρια και πρόεδρος του Center for Ιnternet Αddiction Recovery, και θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους ο Stefano Ρallanti (αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής στο Universita degli Studi di Firenze) και ο νομικός Απόστολος Γκουτζίνης (της διεθνούς δικηγορικής εταιρείας Shearman & Sterling). Τηλ.επικοινωνίας: 6944 324565,ιστοσελίδα: http://e-life2011.gr.

3 Απριλίου
Ημερίδα για τις ρευματικές παθήσεις,
στο Γαλάτσι
ΑΙΘ. «Θ. ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ», ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΑΡΧΙΜΗΔΟΥΣ 2, ΓΑΛΑΤΣΙ

Την Κυριακή και ώρα 18.00,το Ελληνικό Ιδρυμα Ρευματολογικών Ερευνών και ο Δήμος Γαλατσίου διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης του κοινού με θέμα:«Ρευματικές Παθήσεις:Ενα Μέγιστο Κοινωνικό Πρόβλημα». Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι ρευματολόγοι Αλ.Ανδριανάκος,Ευθ.Σταυρόπουλος και Αικατερίνη Σφυρόερα.

a.kafantaris@gmail.com
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk