«Να πάρουμε τη νίκη κόντρα στην Μάλτα ακόμα και με μισό μηδέν», τόνισε σε δηλώσεις του ο Φερνάντο Σάντος, λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Βαλέτα. «Πρέπει να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια της Εθνικής» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου προπονητή:

«Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Συνεχίζουμε κανονικά την προσπάθεια μας για να πάμε στα τελικά του Euro 2012. Η διάθεση μας είναι να πάμε στην Μάλτα για να κερδίσουμε το παιχνίδι και να κάνουμε το βήμα πρόκρισης.

Αυτό που θέλουμε περισσότερο είναι η νίκη. Δεν μας νοιάζει ποτέ θα μπει το γκολ. Είμαστε το φαβορί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Εάν είμαστε συγκεντρωμένοι όπως πρέπει, πιστεύω θα φανεί η διαφορά που έχουμε ως ομάδες και θα κερδίσουμε. Εγώ θέλω τη νίκη, δεν με ενδιαφέρει πόσα γκολ θα βάλουμε. Το μόνο που θέλουμε είναι να κερδίσουμε, άρα και με μισό μηδέν να πάρουμε τους τρεις πόντους είναι το ίδιο. Το ζητούμενο είναι η νίκη, εάν έρθει αυτή μετά κοιτάμε τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχουμε. Όλες οι ομάδες στον όμιλο έχουν πιθανότητες πρόκρισης και γι’ αυτό τον λόγο θέλουν να κερδίσουν. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και εμείς».

Για το εάν έχει κατασταλάξει στην 11άδα που θα παρατάξει: «Σαφώς και υπάρχουν απρόοπτα, ωστόσο έχω αποφασίσει ποιοι θα ξεκινήσουν. Το μοντέλο που θα ακολουθήσουμε είναι το ίδιο που δουλέψαμε στις προπονήσεις που κάναμε μέσα στην εβδομάδα, αλλά και από την στιγμή που ανέλαβα την Εθνική. Πιστεύω εάν παίξουμε όπως μπορούμε θα πάρουμε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς».

Για την Μάλτα: «Είναι μία ομάδα που δεν έχει να χάσει τίποτα. Δεν θα πέσει κατηγορία εάν ηττηθεί και μείνει στην τελευταία θέση. Οπότε θα προσπαθήσει για τη νίκη. Είναι μια πολύ καλή ομάδα με γρήγορους παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά».

Μετά τον Φερνάντο Σάντος, μίλησε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος.

«Χρόνια πολλά σε όλους για την ημέρα. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική μας. Πρέπει να την στηρίξουμε όλοι με την θετική μας ενέργεια, γιατί είναι μια ομάδα που είναι δέκατη στον κόσμο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο ελληνικό που κατέχει την 10η θέση σε όλο τον κόσμο αυτή την περίοδο».

Για το εάν είναι έτοιμη η Εθνική για τον αγώνα κόντρα στην Μάλτα: « Η ομάδα είναι πάντα έτοιμη. Προσπαθεί πάντα να δώσει τον καλύτερο της εαυτό. Τα παιδιά έχουν πολύ καλό κλίμα μεταξύ τους. Πάμε λοιπόν εκεί για να κερδίσουμε».

Με καλές καιρικές συνθήκες στη Βαλέτα…

Στο μεταξύ το μεσημέρι της Παρασκευής έφτασε η αποστολή της Εθνικής ομάδας στη Βαλέτα. Οι καιρικές συνθήκες που συνάντησε η αποστολή ήταν αρκετά καλές, όπως και το κλίμα μεταξύ των διεθνών. Το απόγευμα οι παίκτες θα κάνουν την τελευταία τους προπόνηση πριν από την αναμέτρηση όπου θα έχουν την συμπαράσταση περίπου 200 Ελλήνων.