Λευκωσία – Σε νέου τύπου διακυβέρνη αναφέρθηκε ο Παμπούκης

Την άποψη ότι «απαιτείται να οικοδομηθεί μια παγκόσμια νέου τύπου διακυβέρνηση» και ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα σε αυτό το νέο κόσμο», εξέφρασε από τη Λευκωσία ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου: «Το Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου, το οποίο άλλωστε γίνεται σε μία συμβολική ημερομηνία, εορτή απελευθέρωσης, αναμένεται να απελευθερώσει τις νέες δυνάμεις της Ευρώπης απέναντι στις αγορές και να περάσουμε από την οικονομική παγκοσμιοποίηση στην πολιτική ενοποίηση», είπε σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ.

Την άποψη ότι «απαιτείται να οικοδομηθεί μια παγκόσμια νέου τύπου διακυβέρνηση» και ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα σε αυτό το νέο κόσμο», εξέφρασε από τη Λευκωσία ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου:

«Το Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου, το οποίο άλλωστε γίνεται σε μία συμβολική ημερομηνία, εορτή απελευθέρωσης, αναμένεται να απελευθερώσει τις νέες δυνάμεις της Ευρώπης απέναντι στις αγορές και να περάσουμε από την οικονομική παγκοσμιοποίηση στην πολιτική ενοποίηση», είπε σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ.

Ο κ. Παμπούκης ο οποίος εκπροσωπεί τον Πρωθυπουργό στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο στη Λευκωσία, είπε ακόμη ότι «στη νέα εποχή που ζούμε Κύπρος και Ελλάδα μπορούν μαζί, καλύτερα, όχι μόνον προς την κατεύθυνση των Βαλκανίων, παρά ευρύτερα» και εξέφρασε την άποψη ότι «η κρίση θέλει δημιουργικότητα και φαντασία».

Έκανε λόγο και τις δυνατότητες ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών με το Ισραήλ για τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω αγωγού από την Κύπρο και Ελλάδα προς τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη: «ο χώρος έχει πράγματι πολύ μεγάλη σημασία, η περιοχή αυτή έχει αποκτήσει μεγάλο γεωπολιτικό ενδιαφέρον και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να εξετάζεται ο σχηματισμός νέων συνεργασιών».

Απέφυγε πάντως να πει τι ακριβώς συζήτησε ή συμφώνησε στην Κύπρο, λέγοντας ότι τα πράγματα πρέπει να αποκτήσουν μία σχετική ωριμότητα και στο παρόν χρονικό σημείο δεν πρέπει να δημιουργούνται υπερβολικές προσδοκίες.

Αναφερόμενος στον μηχανισμό στήριξης είπε ότι δεν πρέπει να υπερεκτιμάται και σημείωσε: «η Ελλάδα καταβάλλει τη δική της προσπάθεια για την εξυγίανση της οικονομίας της και την επίλυση χρόνιων διαρθρωτικών που την οδήγησαν στην κρίση». Και σημείωσε με έμφαση: «δημιουργείται μια νέα Ελλάδα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk