Από την εποχή που βρίσκονταν στο τιμόνι της Ιντερ ο κ. Ζοζέ Μουρίνιο εξέφραζε την επιθυμία του να επιστρέψει στο «Νησί». Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τους Νερατζούρι και νυν τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης επανέλαβε την πρόθεσή του σε συνέντευξή του στην αγγλική εφημερίδα «Sun» λέγοντας ότι «δεν έχω τελειώσει τη δουλειά μου στην Αγγλία. Μου λείπει πολύ η Πρέμιερ Λιγκ και θα ήθελα να επιστρέψω. Πιστεύω ότι κι εγώ λείπω από το αγγλικό πρωτάθλημα και θα με ήθελαν πίσω. Η’ μήπως όχι»;

Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, αν και είναι αρκετά νωρίς για να φανούν οι ομάδες που και μπορούν να πλησιάσουν τον «special one» και χρειάζονται προπονητή, φαβορί είναι η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αναζητεί τον διάδοχο του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, η Μάντσεστερ Σίτι και ενδεχομένως η ανερχόμενη Τότεναμ. «Τα χρόνια που πέρασα στην Τσέλσι ήταν απίθανα τόσο σαν προπονητής, όσο και σαν άνθρωπος. Η οικογένειά μου πέρασε θαυμάσια στο Λονδίνο, δημιουργήσαμε αρκετούς φίλους και ερχόμαστε αρκετά συχνά» είπε ο 48χρονος τεχνικός, ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει ότι «έχω ενημερώσει τον ατζέντη μου να εξετάσουμε το επόμενο πλάνο της καριέρας μου. Αυτή τη στιγμή είμαι στη Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία έχω συμβόλαιο για ακόμη τρία χρόνια. Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος του κόσμου, αλλά και ο πιο δύσκολος του κόσμου. Με πλησίασε τρεις φορές και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Επρεπε να πάω. Τώρα νιώθω όπως στην πρώτη χρονιά μου στην Τσέλσι. Πρέπει να κερδίζεις κάθε ματς. Κάθε χαμένος βαθμός δημιουργεί κρίση γιατί οι ανταγωνιστές κέρδιζαν συνεχώς. Αυτή τη στιγμή όμως, στην Αγγλία οι κορυφαίες ομάδες έχουν χάσει την ποιότητά τους και για αυτό χάνουν πιο εύκολα βαθμούς».

Ο τεχνικός της Τότεναμ, προσεχούς αντιπάλου της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ, κ. Χάρι Ρέντναπ δήλωσε ότι «αδημονώ να τον δω ξανά στην Πρέμιερ Λιγκ» και θύμισε ένα περιστατικό στο τέλος της περιόδου 2006-07: «Ημουν στην Πόρτσμουθ και κερδίσαμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1. Λίγες ώρες μετά το παιχνίδι με πήρε τηλέφωνο μια γυναίκα που έλεγε ότι είναι η γραμματέας του Μουρίνιο και της έδωσα τη διεύθυνσή μου. Το επόμενο πρωί έλαβα μια σαμπάνια και το σημείωμα έγραφε «σ’ ευχαριστώ για το αποτέλεσμα» με την υπογραφή του Ζοζέ». Για την ιστορία, πάντως, εκείνο το πρωτάθλημα πήγε στη Γιουνάιτεντ που έσπασε την διετή κυριαρχία της Τσέλσι του κ. Μουρίνιο.