Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1σε φιλική αναμέτρηση που διοργανώθηκε με σκοπό να ενισχυθούν τα ερασιτεχνικά τμήματα των Ερυθρόλευκων. Ο Μέλμπεργκ στο 8’ και ο Βίλοτιτς στο 23’ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Περισσότεροι από 15.000 φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο γήπεδο «Καραϊσκάκης».

Ελεύθερος, χωρίς άγχος και με αρκετές φάσεις ήταν ο αγώνας μεταξύ του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα. Παρότι ο χαρακτήρας της αναμέτρησης ήταν φιλικός, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων διατήρησαν υψηλό τέμπο και προσπάθησαν να ανταμείψουν όσους αποφάσισαν να περάσουν το απόγευμά τους στο φαληρικό γήπεδο. Μόλις στο 8’ ο Ζαϊρί με υπέροχη σέντρα από τα δεξιά, σημάδεψε τον Μέλμπεργκ που με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ.

Οι Σέρβοι όμως δεν πτοήθηκαν και με τον δικό τους, στόπερ, τον Βίλοτις, ισοφάρισαν 15 λεπτά μετά. Ο άσος του Ερυθρού Αστέρα εκτέλεσε άριστα μέσα από την μεγάλη περιοχή και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Πάρντο που απλά είδε την μπάλα να καρφώνεται στα δίχτυα του. Από εκεί και πέρα, αμφότερες οι ομάδες κυνήγησαν ένα γκολ, αλλά οι τελικές τους προσπάθειες έμειναν ημιτελείς. Ο Ολυμπιακός έχασε τουλάχιστον τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει μια νίκη γοήτρου, ενώ άλλες τόσες σπατάλησαν και οι φιλοξενούμενοι. Στην επανάληψη οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλεπάλληλες αλλαγές και ο ρυθμός όπως αναμενόταν έπεσε. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε ως επί των πλείστων νεαρά παιδιά φροντίζοντας να πάρει μια γεύση από την ετοιμότητά τους.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης η διοίκηση του Ολυμπιακού βράβευσε τον προπονητή του Ερυθρού Αστέρα, Ρόμπερτ Προσινέσκι, τον πρόεδρο του σερβικού συλλόγου, Βλάνταν Λούκιτς, τον παλαίμαχο των δύο ομάδων, Μίλος Σέστιτς, καθώς και τους Ντάρκο Κοβάσεβιτς, Σίνισα Γκόκιτς και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Στον αγωνιστικό χώρο βρέθηκαν αθλητές από τα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού (πόλο, βόλεϊ, στίβος), ενώ η ανδρική ομάδα βόλεϊ έκανε το γύρο του θριάμβου με το τρόπαιο του Κυπέλλου ανά χείρας. Οι φίλοι της ομάδας αποθέωσαν τους παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη που στέφθηκαν κυπελλούχοι Ελλάδας επικρατώντας διαδοχικά του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή.

Υπενθυμίζεται πως τα έσοδα από τα εισιτήρια της αναμέτρησης θα διατεθούν στον Ερασιτέχνη. Τραυματίας αποχώρησε ο Χολέμπας, που ένιωσε τράβηγμα στο δεύτερο ημίχρονο σε ένα σπριντ που επιχείρησε.

Οι αρχικές ενδεκάδες:

Ολυμπιακός: (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Ζαϊρί, Φουστέρ, Χολέμπας, Ουρτάδο, Γ. Παπαδόπουλος, Ριέρα.
Ερυθρός Αστέρας (Ρόμπερτ Προσίνεσκι): Μπαΐκοβιτς, Τόσιτς, Γκέμπελ, Μίκιτς, Βίλοτιτς, Μπίνιτς, Μπόρχα, Καντού, Γέβτιτς, Μιγιαΐλοβιτς, Καλουντέροβιτς.