Επίθεση κατά της ηγεσίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξαπολύει για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες, με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το ευρώ και τα κυβερνητικά μέτρα, ο κ. Αλ. Αλαβάνος.

Καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν τις επίσημες εργατικές συνομοσπονδίες που έχουν καταντήσει «Γραφεία Τελετών». Κι αυτό την ίδια ώρα που το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής ετοιμάζεται για την Πανελλαδική Σύσκεψή του (2-3 Απριλίου) και συνεχίζονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση και ανάπτυξή του.

Ο κ. Αλαβάνος κρίνει ως κρίσιμο, παράλληλα με τις διαδικασίες για την πολιτική πρόταση και τους κανόνες λειτουργίας του Μετώπου , να υπάρξουν νέες συσπειρώσεις στο συνδικαλιστικό επίπεδο, που να έχουν «κινηματικό χαρακτήρα» και συγκρουσιακά χαρακτήρα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.

«Ηγεσίες συνομοσπονδιών που παραμένουν προσδεμένες στην κυβέρνηση,
που δεν δέχονται να πολιτικοποιήσουν και να ενοποιήσουν τα επί μέρους εργατικά αιτήματα στο γενικό αίτημα για πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και αρνούνται τις αντίστοιχες μορφές πάλης, είναι ανίκανες να ηγηθούν των εργατικών αγώνων», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Και συμπληρώνει: «Νέες δικτυώσεις από πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις, κινήματα πολιτών, διαδικτυακές παρουσίες, νεολαιίστικους φορείς ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Ο κ. Αλαβάνος καταγγέλλει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες συνομοσπονδιών για σιγή απέναντι στην κυβερνητική επίθεση και την καταιγίδα που φέρνει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ ή για «προσχηματικές» κινητοποιήσεις.

«Το μήνυμα είναι ότι δεν μπορεί να δοθεί κανένας αποτελεσματικός συνδικαλιστικός αγώνας αν δεν έχει καθαρό στόχο την πτώση της κυβέρνησης, υπό την πίεση του κινήματος», επισημαίνει στο «ΒΗΜΑonline» o εκπρόσωπος Τύπου του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής κ. Γ. Σαπουνάς.

Νωρίτερα, στις 18 Μαρτίου, ο κ. Αλαβάνος είχε κάνει αντίστοιχες δηλώσεις στις οποίες κατέληγε: «Είναι πια κατεπείγον, απέναντι στις επίσημες εργατικές συνομοσπονδίες που καταντούν Γραφεία Τελετών, να διαμορφωθούν εναλλακτικές δικτυώσεις και εστίες συντονισμού, οι οποίες θα είναι γειωμένες με την πραγματική κοινωνία κι ιδιαίτερα με την νέα γενιά.».