Μπάφετ: Πιθανή η κατάρρευση της ευρωζώνης

Η κατάρρευση του ευρώ δεν είναι «ταμπού» και μπορεί, πράγματι, να συμβεί αν η ευρωζώνη συνεχίσει να δέχεται πιέσεις, προειδοποίησε σήμερα ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ. «Γνωρίζω ότι κάποιοι το θεωρούν αδιανόητο. Εγώ δεν το θεωρώ αδιανόητο. Αλλά πιστεύω ότι θα καταβληθούν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην συμβεί» δήλωσε ο αμερικανός επιχειρηματίας στο αμερικανικό κανάλι CNBC, κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο Νέο Δελχί.

Η κατάρρευση του ευρώ δεν είναι «ταμπού» και μπορεί, πράγματι, να συμβεί αν η ευρωζώνη συνεχίσει να δέχεται πιέσεις, προειδοποίησε σήμερα ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ.

«Γνωρίζω ότι κάποιοι το θεωρούν αδιανόητο. Εγώ δεν το θεωρώ αδιανόητο. Αλλά πιστεύω ότι θα καταβληθούν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην συμβεί» δήλωσε ο αμερικανός επιχειρηματίας στο αμερικανικό κανάλι CNBC, κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο Νέο Δελχί.

«Υπάρχουν τεράστια, πανίσχυρα συμφέροντα που δεν θέλουν να γίνει η διάλυση. Αλλά υπό πολύ μεγάλη πίεση, το ευρώ θα καταρρεύσει» υπογράμμισε.

Στέλνοντας, εμμέσως, μήνυμα στους ευρωπαίους ηγέτες που βρίσκονται στις Βρυξέλλες για την προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί μια κατάσταση όπου κάποιες από τις οικονομίες του ευρώ επιβαρύνουν τις άλλες» και για το λόγο αυτό «θα πρέπει να βάλουν τάξη στα δημοσιονομικά τους».

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk