3(

Γ. Στουρνάρας: Aνάπτυξη μέσω διαρθρωτικών αλλαγών

Μέσα από την απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων περνά η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και η επιστροφή στην ανάπτυξη. Όπως επισημαίνει σχετικά ο κ. Γ. Στουρνάρας, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), είναι αναγκαία η αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.

Μέσα από την απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων περνά η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και η επιστροφή στην ανάπτυξη.

Όπως επισημαίνει σχετικά ο κ. Γ. Στουρνάρας, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), είναι αναγκαία η αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ, υπογραμμίζει ότι το «άνοιγμα» των αγορών θα πρέπει να είναι πραγματικό, ώστε να μπορέσει η οικονομία να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες που της παρουσιάζονται.{{{ audio1 }}}

Για παράδειγμα, ο κ. Στουρνάρας τονίζει ότι μετά την απελευθέρωση στις οδικές μεταφορές παρατηρείται μία μείωση των τιμών της τάξης του 15% – 20%.

Στον αντίποδα, σημειώνει ότι η μερική άρση του καμποτάζ στερεί έσοδα από την εγχώρια αγορά, με τις απαγορεύσεις που εξακολουθούν να ισχύουν.

Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ εμφανίζεται αισιόδοξος ότι έως τις αρχές του 2012 η οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις από την ευρωζώνη, ως προς την αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk