Επανεξέταση των φοροαπαλλαγών από κυβέρνηση

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, όπως δήλωσε την Πέμπτη στον «ΒΗΜΑ 99,5» ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς. Η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά της το Μάιο.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, όπως δήλωσε την Πέμπτη στον «ΒΗΜΑ 99,5» ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς. Η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά της το Μάιο.{{{ audio1 }}}

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για πως σκέπτεται η κυβέρνηση να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» στο μέτωπο των εσόδων, που στο πρώτο δίμηνο ξεπέρασε τα 850 εκατ. ευρώ, είπε ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και πρόσθεσε ότι θα επανεξεταστούν οι φοροαπαλλαγές.

Όσον αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, ανέφερε ότι θα γίνουν προσωρινοί και έπειτα τακτικοί έλεγχοι των αποδείξεων, βάσει ενός τριετούς επιχειρηματικού σχεδίου.

Μιλώντας επίσης στον «ΒΗΜΑ 99,5», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ, κ. Γιάννης Γρίβας, αναφερόμενος στην υστέρηση των εσόδων, είπε ότι πέρυσι, το Δημόσιο είχε εισπράξει μισό δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ πρόσθεσε ότι η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού μείωσε την αγοραστική δύναμη των πολιτών.
Ο κ. Γρίβας τόνισε ακόμα ότι οι εφοριακοί είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που θα θιγούν από το νέο μισθολόγιο.

Στην επανεξέταση των φοροαπαλλαγών αναφέρθηκε την Πέμπτη, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του Mega και ο γγ του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλίας Πλασκοβίτης.

Όπως είπε ο κ. Πλασκοβίτης, έχει συσταθεί ήδη ειδική επιτροπή που θα προχωρήσει σε προτάσεις για την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, η οποία αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά της το Μάιο.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στην επαναξιολόγηση αυτή θα ληφθούν υπόψη όχι μόνο εισοδηματικά κριτήρια αλλά και περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων.

Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι με υψηλά εισοδήματα αλλά και ακίνητη περιουσία αξίας πάνω από ένα όριο ενδεχομένως να χάσουν φοροαπαλλαγές που λαμβάνουν σήμερα.

Σημειώνεται ότι σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες φοροαπαλλαγές, ενώ η επανεξέτασή τους προκύπτει και ως υποχρέωση της χώρας με βάση το Μνημόνιο ΕΕ-ΔΝΤ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk