Γλυπτά μικρών και μεγάλων διαστάσεων από πηλό και μέταλλο. Οι πληθωρικές γυναικείες φιγούρες, άλλοτε ανακεκλιμένες, άλλοτε σε όρθιες και ραδινές βάσεις κυριαρχούν στην ατομική έκθεση κεραμικής – γλυπτικής της Ασπας Παπαλεξανδρή που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 31 Μαρτίου στην αίθουσα τέχνης Σκουφά.

Κύριο χαρακτηριστικό της δουλειάς της Παπαλεξανδρή είναι το χρώμα: εντατικά κυανά, μοβ και πορφυρά στα οποία άλλοτε εμβαπτίζεται η βάση κι άλλοτε η ίδια η φιγούρα πλαισιώνουν τη λευκή επιφάνεια της πρώτης ύλης απομακρύνοντας τη φιγούρα από την αρχική, ακαδημαϊκή της διαπραγμάτευση, φλερτάροντας με την ποπ αισθητική, τη σουρεαλιστική ερμηνεία και το χιούμορ και εισάγοντας το θεατή σ’ ένα αισιόδοξο γυναικείο μικρόκοσμο.

Η Ασπα Παπαλεξανδρή γεννήθηκε στην Αθήνα. ΄Έργα της βρίσκονται στο Μουσείο Κεραμικής, στο ΄Ίδρυμα Θεοχαράκη και σε ιδιωτικές συλλογές. Η ίδια έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κι έχει πάρει βραβείο και έπαινο από την Πανελλήνια ΄Έκθεση Κεραμικής. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Απριλίου 2011.

Αίθουσα Τέχνης Σκουφά (Σκουφά 4, Κολωνάκι)
τηλ: 210-3643025
www.skoufagallery.gr