Στα 51 του χρόνια ο Χιου Λόρι έχει απ’ ό,τι φαίνεται πολλούς άσσους στο μανίκι του. Ο πιο πρόσφατος για τον πιο ακριβοπληρωμένο ηθοποιό στην αμερικάνικη τηλεόραση για τον ρόλο του ως Δρ. Γκρέγκορι Χάουζ στη σειρά «Ιατρικές Υποθέσεις» (ή «House» για τους πιο ψαγμένους); Η επικείμενη κυκλοφορία ενός μουσικού – παρθενικού – άλμπουμ στο οποίο ο πολυτάλαντος Λόρι τραγουδάει, αλλά παίζει και κιθάρα και πιάνο!

Οι ήχοι που θα βγαίνουν όμως από τα 15 τραγούδια στο άλμπουμ «Let Them Talk» δεν θα είναι ποπ ροκ ή φολκ όπως θα περίμενε ίσως κανείς από τον καθαρόαιμο Βρετανό, τον ψηλό και ξερακιανό, προικισμένο και απρόβλεπτο ηθοποιό. Η μουσική που αγαπά ο Λόρι είναι τα μπλουζ του αμερικάνικου Νότου, εξ ου και στον δίσκο θα περιλαμβάνονται διασκευές τραγουδιών όπως το «St James Infirmary».

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο Λόρι επέλεξε την Νέα Ορλεάνη για να παρουσιάσει κομμάτια του δίσκου, σε ένα μικρό μπαρ μαζί με μια μπάντα με μέλη όπως ο συνθέτης και παραγωγός Αλέν Τουσέν, ένας θρύλος της τοπικής μουσικής σκηνής, αλλά και με τον παλιόφιλο και συνεργάτη Στίβεν Φράι στο ακροατήριο για ηθική συμπαράσταση.

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαΐου, η ηχογράφηση όμως έγινε τον Σεπτέμβριο του 2010 στο Λος Αντζελες με μια παρέα επίλεκτων μουσικών της Νέας Ορλεάνης, και όχι μόνο: την τραγουδίστρια μπλουζ και «βασίλισσα της σόουλ της Νέας Ορλεάνης», Ιρμα Τόμας, τον συμπατριώτη του Λόρι, Σερ Τομ Τζόουνς, αλλά και έναν ακόμη «δόκτορα», τον σπουδαιότερο εκπρόσωπο του μπλουζ της Νέας Ορλεάνης, Dr John.

{{{ moto }}}

Η αγάπη του Λόρι για την μουσική μάλλον δεν πρέπει να έχει διαφύγει της προσοχής των φανατικών θαυμαστών του. Σε επεισόδια του «House» έχει παίξει κιθάρα, στην ζωή εκτός πλατό έχει συμμετάσχει ως πιανίστας στον δίσκο «Hang Cool Teddy Bear» (2010) του αμερικανού μουσικού της ροκ Μιτ Λοφ.

Η προσωπική του επιλογή όμως είναι τα μπλουζ. «Στη φαντασία μου η Νέα Ορλεάνη, πάντα βούιζε από μουσική, ρομάντζο, χαρά, απόγνωση» εξηγεί την έλξη του για το συγκεκριμένο είδος μουσικής και την συγκεκριμένη πόλη στην εφημερίδα «The Guardian». «Οι ρυθμοί της πόλης διείσδυσαν στο άχαρο σώμα μου και κάποιες φορές με έκαναν τόσο ευτυχισμένο και λυπημένο που δεν ήξερα τι να κάνω τον εαυτό μου. Αγαπώ αυτή τη μουσική όσο πιο αληθινά ξέρω να αγαπώ».

Αυτή η αγάπη γεννήθηκε όταν ως παιδί άκουσε για πρώτη φορά το τραγούδι «I Can’t Quit You Baby» του μουσικού της μπλουζ, Γουίλι Ντίξον. Και όχι μόνο δεν έσβησε ποτέ αλλά δεν άφησε ούτε μια τόση δα γωνίτσα για να βρει τη θέση του και κάποιο άλλο είδος μουσικής. «Ντρέπομαι να λέω ότι δεν θυμάμαι πού ήμουν όταν δολοφονήθηκε ο Τζον Λένον» δήλωνε πρόσφατα ο Λόρι. «Θυμάμαι όμως πού ήμουν όταν άκουσα ότι πέθανε ο Μάντι Γουότερς. Οδηγούσα στην εθνική και η αντίδρασή μου ήταν καθαρά εγωιστική. Σκέφτηκα: Τώρα δεν θα έχω ποτέ την ευκαιρία να τον δω να παίζει».