Τι ζητεί ο Μακρής για το deal με την ΑΕΚ

«Δεν τελειώσαμε με τον κ. Μακρή. Θα έχουμε κι άλλες συζητήσεις και θα επιχειρήσουμε να βρούμε περισσότερα σημεία επαφής. Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ ως διοίκηση ότι έχουμε ανάγκη από οικονομική βοήθεια, δεν καταλαβαίνουμε γιατί η ειλικρίνεια μεταφράζεται από κάποιους ως κακόβουλη στάση» είναι η απορία των διοικούντων την ΠΑΕ ΑΕΚ όπως διατυπώνεται από επίσημα χείλη.

«Δεν τελειώσαμε με τον κ. Μακρή. Θα έχουμε κι άλλες συζητήσεις και θα επιχειρήσουμε να βρούμε περισσότερα σημεία επαφής. Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ ως διοίκηση ότι έχουμε ανάγκη από οικονομική βοήθεια, δεν καταλαβαίνουμε γιατί η ειλικρίνεια μεταφράζεται από κάποιους ως κακόβουλη στάση» είναι η απορία των διοικούντων την ΠΑΕ ΑΕΚ όπως διατυπώνεται από επίσημα χείλη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σταύρος Αδαμίδης είναι άκρως προβληματισμένος τις τελευταίες ώρες από την έκταση που πήρε το θέμα της διαπραγμάτευσης με τον εξ Αυστραλίας ορμώμενο επιχειρηματία κ. Κώστα Μακρή, καθώς όπως έλεγε στον στενό του κύκλο «αν δεν είχε προκύψει η απαράδεκτη εμφάνιση της ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, το θέμα θα έμενε κρυφό και ενδεχομένως να είχε πιο ομαλή εξέλιξη».

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι προκύπτει ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. Ο άλλοτε μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής είναι (απολύτως φυσιολογικά έχοντας _ όπως ισχυρίζεται _ πετάξει 10 εκατ. ευρώ στην ομάδα της Πάτρας) άκρως επιφυλακτικός και ζητεί τον χρόνο για να διαπιστώσει αν η κατάσταση στην ΠΑΕ ΑΕΚ είναι αναστρέψιμη.

Στη συζήτηση που είχε το βράδυ της Τρίτης (23/3) με τον κ. Αδαμίδη και τον μεγαλομέτοχο κ. Πέτρο Παππά, ο κ. Μακρής ρώτησε μεταξύ άλλων αν και κατά πόσο είναι εφικτή η επαναδραστηριοποίηση του κ. Πόλυ Χατζηιωάννου ο οποίος απέχει εδώ και περίπου έναν χρόνο από την ΠΑΕ ΑΕΚ, ωστόσο έλαβε αρνητική απάντηση.

Εθεσε το ερώτημα αυτό διότι είναι ο μοναδικός από την «ομάδα-σωτηρίας» του 2004 που ο κ. Μάκρης αναγνωρίζει ως σημαίνοντα οικονομικό παράγοντα και θα τον ήθελε δίπλα του από τη στιγμή που ο κ. Παππάς έχει αποφασίσει όχι απλώς να μειώσει δραστικά το μετοχικό ποσοστό του αλλά να απόσχει ολοκληρωτικά από τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

«Θέλω συμπαίκτες, δεν μπορώ μόνος μου. Αν εσύ και ο Παππάς μπορούσατε να μου εγγυηθείτε ότι θα κρατήσετε το 40% των μετοχών κι εγώ να πάρω το 50% αλλά και ότι θα συνδράμετε οικονομικά βάσει αυτού, τότε θα έμπαινα ακόμα και αύριο» είπε ο κ. Μακρής ξεκαθαρίζοντας πως ψάχνει για στηρίγματα και ότι δεν συζητεί το ενδεχόμενο να αναλάβει την ΠΑΕ δίχως να έχει στο πλευρό του έναν εξίσου ισχυρό μετοχικό συμπαίκτη.

Αυτός λογικά δεν μπορεί να είναι ούτε ο έτερος νυν μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ κ. Νίκος Νοτιάς που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σκέφτεται να ακολουθήσει τον δρόμο του κ. Παππά. Να πληρώσει δηλαδή ώστε να ξεπεραστεί το θέμα με την αδειοδότηση της ομάδας και ακολούθως να ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο κ. Μακρής υποσχέθηκε στους ανθρώπους της ΑΕΚ ότι θα αναζητήσει ο ίδιος ισχυρούς συμπαίκτες οι οποίοι θα έχουν την ίδια διάθεση και επιθυμία να μπουν στην ΠΑΕ αντικαθιστώντας τους κκ. Παππά και Νοτιά. «Θα χτυπήσω τις πόρτες που ξέρω και θα σας ενημερώσω» είπε σχετικά στον κ. Αδαμίδη.

Μία από τις πόρτες στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Μακρής είναι και αυτή του κ. Γιώργου Δαλακούρα. Ο 73χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ επί προεδρίας του αείμνηστου Λουκά Μπάρλου (συγκεκριμένα το 1978), είχε συζητήσει τον περασμένο Ιανουάριο με τον κ. Παππά το ενδεχόμενο να αποκτήσει μετοχικό ρόλο στα διοικητικά της ομάδας. Ωστόσο όπως προκύπτει από το οικογενειακό περιβάλλον του κ. Δαλακούρα, δεν τίθεται θέμα εμπλοκής του. Τουλάχιστον όχι στην παρούσα φάση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk