Προθεσμία έξι μηνών ζήτησε ο Κώστας Μακρής από τους Αδαμίδη, Παππά – με τους οποίους συναντήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης 22/03 – προκειμένου να αποφασίσει εάν θα μετάσχει στο μετοχικό σχήμα της «Ένωσης».

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής ζήτησε πίστωση χρόνου για να εξετάσει τις προϋποθέσεις συμμετοχής του στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ καθώς θέλει πρώτα να εξετάσει τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.

Από την πλευρά τους, Αδαμίδης και Παππάς τού παρουσίασαν στοιχεία που αφορούν στα οικονομικά της ΠΑΕ. Ωστόσο, ο Μακρής δεν θα δώσει άμεσα την απάντησή του καθώς ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για τα οικονομικά του συλλόγου και εξέφρασε την επιθυμία να εξετάσει και άλλα θέματα, όπως το ρόστερ της ομάδας, η σύνθεση και ο τρόπος λειτουργίας της ΠΑΕ προτού λάβει την τελική απόφασή του.

«Μίλησα δύο ώρες με τους κ. Παππά και Αδαμίδη. Τους ζήτησα έξι μήνες περιθώριο για να προετοιμαστώ όσο γίνεται καλύτερα, να ελέγξω τα πάντα που έχουν σχέση με την ΑΕΚ. Δεν είναι δυνατόν να γίνει μία τέτοια συμφωνία μέσα σε 1-2 μέρες» δήλωσε στο exedra.gr ο Κώστας Μακρής.

Και συμπλήρωσε:

«Αυτοί όμως θέλουν κάποιον σήμερα αύριο γιατί χρειάζονται άμεσα χρήματα για την αδειοδότηση. Αυτές οι συμφωνίες όμως δεν γίνονται μέσα σε μία μέρα. Η ΑΕΚ με ενδιαφέρει, αλλά πρώτα θέλω να ελέγξω τα πάντα. Τους είπα να το συζητήσουμε εκ νέου όταν λήξει η σεζόν και μέχρι τότε να έχουν κάνει τον έλεγχό μου».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι οι «κιτρινόμαυροι» παράγονες δεν δέχθηκαν το περιθώριο έξι μηνών που ζήτησε:

«Όχι (σ.σ.σ: δεν το δέχθηκαν). Θέλουν άμεσα τα χρήματα. Εγώ είμαι διατεθειμένος αν δεχθούν αυτό το εξάμηνο να μπω στη διαδικασία του ελέγχου γιατί όπως σας είπα με ενδιαφέρει η ΑΕΚ».

Ποιος είναι ο Μακρής

Ο Κώστας Μακρής είναι ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στην Αυστραλία και ο πλουσιότερος ομογενής, βρίσκεται στην 36η θέση της σχετικής λίστας με περιουσία που φτάνει τα 1,06 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και από πολλούς αμφισβητήθηκε η οικονομική του ευρωστία. Μένει στην Αδελαΐδα όπου είναι και το κέντρο των επιχειρήσεών του οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εμπορικά κέντρα και αγοραπωλησίες ακινήτων.

Το 2005 σε μια από τις επιχειρηματικές κινήσεις του αποφάσισε να αγοράσει την Π.Α.Ε. Παναχαϊκή, η οποία βρισκόταν στην Β’ Εθνική κατηγορία και αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, στην τιμή των 900.000 ευρώ από τον τότε κάτοχο της Π.Α.Ε., Αρη Λουκόπουλο. Στις 4 Μαΐου 2009 ο Κώστας Μακρής παραχώρησε το πλειοψηφικό πακέτο στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια αποχωρώντας από τα διοικητικά της ομάδας.

Αρχικά υποδέχτηκε στην Πάτρα σαν μεσσίας (άλλωστε στο βιογραφικό του είχε τον τίτλο ενός από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Αυστραλίας), αλλά στη συνέχεια και παρότι είχε ξοδέψει πολλά χρήματα, η ομάδα είχε κακή πορεία, πέφτοντας στην τρίτη κατηγορία. Η αλήθεια είναι πως λεφτά είχε «ρίξει», με τον ίδιο να υποστηρίζει πως πολλοί του τα έφαγαν και τον κορόιδεψαν.

Τελικά έφυγε ως αποτυχημένος, αφήνοντας την Παναχαϊκή στη Γ’ Εθνική και όπως υποστηρίζει ο Αλέξης Κούγιας, με πολλά χρέη. Με τον τελευταίο, μετά την πώληση των μετοχών της Αχαϊκής ομάδας ήταν μέσα «στα μέλια», αλλά όσο περνάει ο καιρός, τόσο χειρότερες γίνονται οι σχέσεις τους και μέχρι σήμερα ο ένας ρίχνει «βολές» στον άλλο σε κάθε δημόσια τοποθέτησή τους.