Παρά το μήνυμα αισιοδοξίας που θέλησε να στείλει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής κ. Γιάννης Τάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή το ζήτημα της αδειοδότησης, το γεγονός ότι ξεκαθάρισε πως απαιτείται και η βοήθεια του κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου είναι ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης.

«Κάνουμε αυτό που απαιτούν οι συνθήκες για την ομάδα. Ο Ηρακλής δεν είναι, όπως πολλοί έλεγαν πέρυσι, ο μόνος με προβλήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από τις ενέργειες και τις δηλώσεις τόσο του ΓΓΑ όσο και του προέδρου της ΕΠΟ, που έκρουσαν τον κώδωνα, είναι σαφές ότι λίγο πολύ όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα και ίσως υπάρξουν ομάδες που δεν πληρούν τους όρους της αδειοδότησης. Δεν είμαστε απόλυτα τακτοποιημένοι φυσικά, αλλά έχουμε την πεποίθηση ότι θα φτάσουμε ως το τέλος χωρίς προβλήματα» είπε ο κ. Τάκης προτού αναλύσει τις υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν άμεσα και οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ!

«Το θέμα της αδειοδότησης αφορά κυρίως οφειλές προηγούμενων χρόνων, οι οποίες πρέπει να είναι τακτοποιημένες. Εμείς κατορθώσαμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και έχουμε αποπληρώσει πολλά χρέη, κυρίως σε ξένους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να πω ότι όλο αυτό το διάστημα, αυτοί που τους χρωστούσαμε χρήματα έδειξαν καλή διάθεση και ανοχή καθώς αναγνώρισαν την προσπάθεια της διοίκησης, έδειξαν κατανόηση και υπομονή» υποστήριξε ο κ. Τάκης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα χρήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η άδεια συμμετοχής στο ερχόμενο πρωτάθλημα: «Στραφήκαμε στον κόσμο να μας στηρίξει οικονομικά, ωστόσο αποδεικνύεται ότι ήμασταν πιο αισιόδοξοι απ’ όσο έπρεπε και τα έσοδα δεν ήταν αυτά που προσδοκούσαμε. Πλέον περιμένουμε εκ νέου την συνδρομή του Βαγγέλη Μυτιληναίου. Επιδιώξαμε να γίνουν συναντήσεις και του ζητήσαμε να βοηθήσει την ομάδα που αγαπάει. Εχει βοηθήσει σημαντικά και στο παρελθόν, τόσο με την άδεια όσο και σε φορολογικά θέματα και έχει αποδείξει ότι αγαπά την ομάδα και νοιάζεται. Αισιοδοξούμε λοιπόν ότι αύριο το πρωί θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε ότι και πάλι ο Βαγγέλης Μυτιληναίος θα συνδράμει οικονομικά στον αγώνα που κάνει ο Ηρακλής, έναν αγώνα ποιότητας, έναν αγώνα καθαρό. Η βοήθεια από τον κ. Μυτιληναίο είναι μονόδρομος. Είναι από τους κορυφαίους Ελληνες επιχειρηματίες σε μια εποχή που αυτό το ‘είδος’ σπανίζει. Τον Δεκέμβριο συνέδραμε και πάλι. Δεν του ζητήσαμε συγκεκριμένο ποσό, γιατί θέλαμε πρώτα να δούμε τις προθέσεις του. Από εκεί και πέρα, αν θελήσει να εμπλακεί θα τον υποδεχτούμε με καλή διάθεση. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι η βοήθειά του είναι αναγκαία, χρήσιμη και κρίσιμη και για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου».

Οσο για το μέλλον ο κ. Τάκης σημείωσε ότι «ο Ηρακλής πρέπει να βελτιώσει τις υποδομές του, να βγάζει ποιοτικούς παίκτες και να μην στηρίζεται σε 5-10 επιφανείς φίλους του για να επιβιώνει».

Όταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής για την ψήφο του «Γηραιού» στην πρόσφατη συνεδρίαση υπέρ του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη εξήγησε ότι «δεν θεώρησα σκόπιμο λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος να μην έχει πρόεδρο η Σούπερ Λίγκα. Θα είχε σαν αποτέλεσμα λειτουργικές δυσχέρειες και στην εκταμίευση του ποσού που μας αντιστοιχεί, που είναι ζωτικής σημασίας για τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής είναι ανεξάρτητος. Δεν έχει ανάγκη από συμμαχίες. Πήραμε μια απόφαση για την οποία είμαστε περήφανοι».

Τέλος ανέφερε ότι αίσιο τέλος είχε η υπόθεση με τον κ. Σάββα Κωφίδη, ενώ για το θέμα που προέκυψε με τον κ. Βασίλη Χατζηπαναγή δηλωσε ότι «είναι κάποιοι άνθρωποι στον Ηρακλή που πρέπει να τιμούμε και να σεβόμαστε και να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις».