«Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του Πιανιτζιάνι». Με τα λόγια αυτά ο Ντούσαν Ιβκονιτς σχολίασε, μετά την τελευταία προπόνηση της ομάδας του, το εκκωφαντικό 89-41 επί της Σιένα. Παράλληλα ο Ντούντα υπογράμμισε πως οι Ιταλοί θα κάνουν τα πάντα για «εκδίκηση» ενώ ξεκαθάρισε πως η συμμετοχή του Τεόντοσιτς, παραμένει αμφίβολη. «Συγκέντρωση» ζητά ο Θοδωρής Παπαλούκας για αν γίνει το 2-0.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβικοβιτς:

«Ένα σενάριο σαν αυτό, του πρώτου ματς είναι πολύ δύσκολο, αν όχι απίθανο, να επαναληφθεί. Παίξαμε πάρα πολύ καλά χθες. Ήμασταν πάρα πολύ πειθαρχημένοι και είχαμε ένα θαυμάσιο κοινό, που μας βοήθησε πάρα πολύ. Προφανώς και θέλω να συνεχίσουμε έτσι, αλλά πρέπει να ξέρετε πως αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα με αρχές. Δουλέψαμε σε κάποιες λεπτομέρειες σήμερα, προπονήθηκε και ο Τεόντοσιτς για λίγο, αλλά δεν ξέρω αν θα τον έχουμε στη διάθεσή μας».

Όσον αφορά στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση και την ευρεία νίκη των Ερυθρολεύκων» ο «Ντούντα» τόνισε:

«Δεν περίμενα τέτοιο σκορ. Να παίζουμε στους «8» της Ευρωλίγκα και ο αντίπαλος να σημειώνει 4 και 5 πόντους στα πρώτα δυο δεκάλεπτα. Πρέπει, όμως, να σας πω ότι έμεινα ικανοποιημένος και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν οι διαιτητές άφησαν το… ξύλο και ο Κατσίβελης τα πήγε μια χαρά ή ότι ο Μπουρούσης έπαιξε 16 λεπτά και μάζεψε 12 ριμπάουντ. Πιστεύω ότι και στον δεύτερο αγώνα θα έχουμε θετική ενέργεια και θα παίξουμε το ίδιο καλά, ικανοποιώντας τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο».

Τέλος, για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Σιένα είπε:

«Ένα δύσκολο ματς. Η Σιένα είναι καλή ομάδα και μη ξεχνάτε πως απέλυσε ένα καλό προπονητή. Δεν θέλω να πω ότι είναι θέμα άμυνας. Το παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε συνολικά και όχι κατά τμήματα. Από την καλή άμυνα, άλλωστε έρχεται και η καλύτερη επίθεση».

«Πάμε για 2-0»

Τη σκυτάλη των δηλώσεων πήρε ο αρχηγός των Ερυθρολεύκων, Θοδωρής Παπαλουκάς που αναγνώρισε την δυσκολία του δεύτερου παιχνιδιού.

«Το παιχνίδι της Πέμπτης, θα είναι εξίσου δύσκολο με το πρώτο ματς. Στο χέρι μας είναι να παίξουμε εξίσου καλά, συγκεντρωμένοι και να κερδίσουμε. Σε αυτή την σειρά των αγώνων δεν μετράνε οι διαφορές πόντων. Καλώς ή κακώς, αυτό που μετράει είναι οι νίκες. Μπορεί να χάσεις τα τρία επόμενα ματς στον ένα πόντο, να έχεις +45 και να αποκλειστείς. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι».

Και συνέχισε:

«Διαθέτουμε εμπειρία τόσο στους προπονητές, όσο και στους παίκτες, ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Στο δεύτερο ματς, κυρίως με την βοήθεια του κόσμου, αλλά και με το καθαρό μας μυαλό, θα πρέπει να επιβάλουμε τον ρυθμό μας, να κάνουμε λιγότερα λάθη από το πρώτο παιχνίδι και να καταφέρουμε να νικήσουμε το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, για να φέρουμε την σειρά εκεί που ακριβώς θέλαμε από την αρχή, δηλαδή, στο 2-0, κερδίζοντας και τους δύο αγώνες στην έδρα μας».

Όσον αφορά την εξαιρετική εμφάνιση της πρώτης αναμέτρησης είπε:

«Το χθεσινό παιχνίδι (σ.σ.: της Τρίτης) είναι από αυτά που η μία ομάδα παίζει πάρα πολύ καλά και μια άλλη πάρα πολύ άσχημα. Η Σιένα δεν έχει να χάσει τίποτα, αφού έχει χάσει με μεγάλη διαφορά. Εμείς πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για το 2-0».