Προς άρση αδιεξόδου μεταξύ «Ερρίκου Ντυνάν» και Marfin

Προς άρση του αδιεξόδου που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στις διοικήσεις του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και της δανείστριας τράπεζας Marfin, οδηγούνται πλέον τα πράγματα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Αν. Λοβέρδο, ο οποίος ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι εντός ολίγων ημερών θα λυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει ανάμεσά τους με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό ίδρυμα να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση επιβίωσης.

Ο επικεφαλής του ομίλου MIG κ. Αν. Βγενόπουλος, στην τράπεζα του οποίου οφείλει το Ερρίκος Ντυνάν περί τα 82 εκατομμύρια ευρώ από την σύναψη δανείου, είχε προσφάτως περιγράψει με τα μελανότερα χρώματα την διαχειριστική κατάσταση του ιδρύματος, βάλλοντας κατά της διοίκησής του. Ωστόσο, μετά από μεσολάβηση του κ. Λοβέρδου, ο οποίος είχε διαβεβαιώσει προσφάτως την Βουλή ότι «δεν θα αφήσουμε να κλείσει το Ερρίκος Ντυνάν», οι δυο πλευρές προσήλθαν στο ίδιο τραπέζι για να συναποφασίσουν τους τρόπους συνέχισης της χρηματοδότησης του νοσοκομείου από την Marfin.

Oπως είπε ο κ. Λοβέρδος έγινε δεκτή η προϋπόθεση που έθετε η τράπεζα για την καταγραφή όλων των οικονομικών δεδομένων του νοσοκομείου από ανεξάρτητο διεθνή λογιστικό οίκο, ενώ αποδεκτή έγινε και η πρόταση του υπουργείου Υγείας να προσληφθεί ειδικός περί τα οικονομικά ο οποίος θα συναλλάσσεται με την Marfin. Ο υπουργός δήλωσε ότι «σε λίγες μέρες, όπως φαίνεται, θα συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία, η οποία θα απελευθερώσει τις δυνάμεις του Ντυνάν και θα λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε». Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει το υπουργείο Υγείας το οποίο εποπτεύει το Ερρίκος Ντυνάν ως ΝΠΙΔ.

Αίσθηση εξάλλου προκάλεσε στους βουλευτές η αναφορά του κ. Λοβέρδου στο έλλειμμα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, το οποίο είχε φτάσει το 2010 τα 25 εκατ. ευρώ. Κατά τον πρόεδρο του ΔΣ του Ωνασείου κ. Π. Αλιβιζάτο, το έλλειμμα αυτό οφείλεται στις υποτιμολογημένες πράξεις και στην αύξηση των αποδοχών του προσωπικού.

Όπως είπε από το 2002 μέχρι σήμερα οι αμοιβές των ιατρών αυξήθηκαν από 10 εκατ. σε 12 εκατ. ευρώ συνολικά και του μη ιατρικού προσωπικού από τα 14 εκατ. σε 34 εκατ. ευρώ, σχολιάζοντας ότι «η περίοδος των παχέων αγελάδων έχει τελειώσει και πρέπει να γίνουν περικοπές». Σύμφωνα δε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Ν. Πολύζο έχει επέλθει προφορική συμφωνία όλων των πλευρών του Ωνασείου ώστε να σταθεροποιηθούν οι αμοιβές, ενώ πρότεινε να μην υπάρξουν νέες προσλήψεις και κάποιοι να μεταταγούν στο Δημόσιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk