Νέο πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) για την ανώτατη εκπαίδευση, παρέδωσαν στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Αλ. Λυκουριώτης.

Διαρκούσης της διαβούλευσης για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας και ενώ ο νέος Νόμος Πλαίσιο για τα πανεπιστήμια δεν έχει ακόμη κατατεθεί, το ΕΣΥΠ κατέθεσε ένα ακόμα πόρισμα, που όπως είπε η κυρία Διαμαντοπούλου «θα μας βοηθήσει στην επεξεργασία του νόμου».

«Είμαστε σε προπαρασκευαστική διαδικασία», σημείωσε η υπουργός σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο κατάθεσης στην Βουλή του νέου Νόμου για τα πανεπιστήμια.

Ο κ. Λυκουριώτης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι παραδόθηκαν στον πορωθυπουργό πρακτικά, ηχογραφημένες συζητήσεις και πόρισμα του ΕΣΥΠ για τα πανεπιστήμια.

«Υπήρξε ευρεία συναίνεση σε πολλά θέματα σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης των γνώσεων αλλά και την αρχιτεκτονική των σχολών» τόνισε ο κ. Λυκουριώτης.

Όπως είναι γνωστό, τα μέλη του ΕΣΥΠ συμφώνησαν και στο θέμα του νέου εξεταστικού συστήματος με την εισαγωγή σε Σχολές πανεπιστημίων και την εμπλοκή των ίδιων των ΑΕΙ στην επιλογή των φοιτητών τους που έχει προταθεί από το υπουργείο Παιδείας.

«Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για πόρισμα αλλά για ένα δικό μου κείμενο, στο οποίο προσπαθώ να συνθέσω όσα συζητήθηκαν στις συνεδριάσεις του ΕΣΥΠ για τα θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης»,
διευκρίνησε μιλώντας στο «Βήμα on line», ο κ. Λυκουριώτης.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, δεν υπήρξε συμφωνία στο ΕΣΥΠ, καθώς εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις στα θέματα που αφορούν την διοίκηση των πανεπιστημίων.

Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας