Πολιτική σκευωρία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ , «με κυβερνητική κάλυψη», καταγγέλει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, με αφορμή τις συνεχείς επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών στο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και τις κατηγορίες περί υποκινητών επεισοδίων. Μάλιστα καλεί στη διοργάνωση διαδηλώσεων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής, για την υπεράσπιση των κοινωνικών και εργασιακών κατακτήσεων αλλά και υπέρ των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Την Τρίτη στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής είχε ζητήσει από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΝ κ. Π. Σκουρλέτη να καταδικάσει εκ προοιμίου τυχόν επεισόδια στις 25 Μαρτίου. «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες έκανε ένα βήμα παραπέρα στον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση. Από τα συστηματικά ψεύδη πέρασε στην προαναγγελία προβοκάτσιας. Προβοκάτσια εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, εις βάρος της αριστεράς, εις βάρος του λαϊκού κινήματος», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Αφορμή για τη στάση της κυβέρνησης, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου και οι αυθόρμητες αντιδράσεις του στην κυβερνητική πολιτική και αιτία το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση.

«Στον πανικό που βρίσκεται», η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο, σημειώνει ο κ. Τσίπρας, να αποτρέψει τη συνάντηση της λαϊκής δυσαρέσκειας με την «εναλλακτική ρεαλιστική πρόταση της αριστεράς», αλλά προσθέτει ότι «δεν θα επιτρέψουμε όμως ούτε την κατασυκοφάντηση του χώρου μας, ούτε βέβαια και την πολιτική απομόνωση των πολιτών που αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική».

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε δηλώσεις μετάνοιας για τις μελλοντικές κινητοποιήσεις του λαού» και απευθυνόμενος προς τους κυβερνητικούς κύκλους «που προαναγγέλλουν ευρείας κλίμακας προβοκάτσιες», λέει: «να εγκαταλείψετε αμέσως τα σχέδια αυτά».