Δεν αποχωρούν οι συμβασιούχοι από το δημαρχείο, καθώς θεωρούν ότι οι δεσμεύσεις του δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, χωρίς παράλληλα να υπάρξει άμεσα παρέμβαση προς το υπουργείο Εσωτερικών, δεν αρκούν.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων, μάλιστα, χαρακτηρίζουν «εκβιαστική» την τακτική του κ. Καμίνη να απαιτεί πρώτα να σταματήσει η κατάληψη και μετά να διατυπωθούν προτάσεις προς την κυβέρνηση. Έτσι, το συντονιστικό των σωματείων του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε τη συνέχιση της κατάληψης στο δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά και ζητά από τον κ. Καμίνη παρέμβαση προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση για να βρεθεί λύση με τους συμβασιούχους.

Δύο δεσμεύσεις από τον κ. Καμίνη μετέφεραν, πριν από λίγο, προς τους συμβασιούχους οι εκπρόσωποι των σωματείων του Δήμου που μετείχαν σε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρου. Από τη δίωρη σύσκεψη προέκυψε ότι ο κ. Καμίνης δέχεται να αποσύρει από την ημερησία διάταξη του δημοτικού συμβουλίου το θέμα της προκήρυξης θέσεων για νέους συμβασιούχους και παράλληλα από κοινού, Δήμος και εργαζόμενοι, να καταλήξουν σε κοινή πρόταση προς το υπουργείο Εσωτερικών για την τακτοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται ήδη στο Δήμο Αθηναίων.

Ωστόσο, κ. Σπ. Πολυζώης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, επεσήμανε στο «ΒΗΜΑ online» ότι οι εργαζόμενοι δεν ικανοποιήθηκαν γιατί «ο κ. Καμίνης έβαλε σαν προϋπόθεση να σταματήσει η κατάληψη, λες και αν ήθελε δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση άμεσα για να συνταχθούν κοινές προτάσεις μεταξύ δήμου και εργαζομένων προς το υπουργείο Εσωτερικών».

Όπως εξηγεί ο κ. Πολυζώης «ο δήμαρχος ζητά να αποχωρήσουμε από την αίθουσα συνεδριάσεων και να συγκληθεί τη Δευτέρα δημοτικό συμβούλιο για να ψηφισθεί ο προϋπολογισμός. Με άλλα λόγια, εκβιαστικά λέει ότι αν δεν ψηφισθεί ο προϋπολογισμός μέχρι 31 Μαρτίου θα μείνουν απλήρωτοι όλοι οι εργαζόμενοι. Εμείς του είπαμε ότι εγγυόμαστε την εύρυθμη διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα. Αρνήθηκε».

Και ο κ. Πολυζώης κατέληξε: «Θετικές οι δεσμεύσεις Καμίνη, αλλά αόριστες. Δεν φεύγουμε προτού αποφασιστούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις προς τον υπουργό Εσωτερικών για την τακτοποίηση των συμβασιούχων».