Λογοδοσία

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε νέο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων ύψους 30 δισ. ευρώ στις Τράπεζες, ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία τους και να συνεχισθεί απρόσκοπτη η χρηματαδότησή τους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ωστόσο πλέον τίθεται ζήτημα λογοδοσίας και ελέγχου των διοικήσεων, δημόσιων και ιδιωτικών Τραπεζών, αν παίζουν τον ρόλο τους, αν όντως χρηματοδοτούν την οικονομία, αν αναλαμβάνουν ρίσκο ή απλώς »παίζουν» εκ τους ασφαλούς άμυνα για τη διάσωσή τους και μόνο γι’ αυτήν.

Λογοδοσία | tovima.gr

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε νέο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων ύψους 30 δισ. ευρώ στις Τράπεζες, ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία τους και να συνεχισθεί απρόσκοπτη η χρηματαδότησή τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ωστόσο πλέον τίθεται ζήτημα λογοδοσίας και ελέγχου των διοικήσεων, δημόσιων και ιδιωτικών Τραπεζών, αν παίζουν τον ρόλο τους, αν όντως χρηματοδοτούν την οικονομία, αν αναλαμβάνουν ρίσκο ή απλώς »παίζουν» εκ τους ασφαλούς άμυνα για τη διάσωσή τους και μόνο γι’ αυτήν.

Οφείλουν, Τράπεζες και τραπεζίτες, να εξηγήσουν πως χρησιμοποιούν τα κεφάλαια που λαμβάνουν, αν στηρίζουν δραστηριότητες και επιχειρήσεις, αν όντως κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk