Τέλη Ιουνίου οι λεπτομέρειες του μηχανισμού στήριξης

Τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν έως τα τέλη Ιουνίου και όχι στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24-25 Μαρτίου τις λεπτομέρειες, για τον τρόπο ενίσχυσης της πραγματικής δανειοδοτικής δυνατότητας του προσωρινού μηχανισμού στήριξης (EFSF), σύμφωνα με το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τα κράτη-μέλη αναμένονταν να συμφωνήσουν στη χρήση εγγυήσεων για την αύξηση της πραγματικής δανειοδοτικής δυνατότητας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) στα 440 δισ. ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ που είναι σήμερα, αλλά η όποια απόφαση θα ληφθεί αργότερα φέτος, μαζί με το μόνιμο ταμείο, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), όπως επισημαίνει το Reuters.

«Η προπαρασκευή της συνθήκης του ESM [σ.σ. ο μόνιμος μηχανισμός που θα τεθεί σε ισχύ από τα μέσα του 2013) και οι τροποποιήσεις της συμφωνίας του EFSF, για να διασφαλιστεί η πραγματική δανειοδοτική δυνατότητα των 440 δισ. ευρώ, θα οριστικοποιηθούν προκειμένου να δοθεί χρόνος να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι διαδικασίες στα κράτη-μέλη, για την ταυτόχρονη υπογραφή και των δύο συμφωνιών πριν το τέλος του Ιουνίου του 2011», αναφέρεται στο προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk