Ανυπόστατους και ψευδείς χαρακτηρίζει ο ΟΠΑΠ τους ισχυρισμούς του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Αρ. Ντινόπουλου, για υπέρογκες δαπάνες στον οργανισμό που έχουν σχέση με τη διοίκηση και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του οργανισμού έχει ως εξής:

Με αλλεπάλληλες δηλώσεις του, συνομιλίες του με δημοσιογράφους στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και κατάθεση ερωτήσεων στην Βουλή, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αργύρης Ντινόπουλος, το τελευταίο διάστημα, στρέφεται συστηματικά κατά της ΟΠΑΠ Α.Ε. και στελεχών της με ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Πρόσφατη ακραία περίπτωση συνιστά ο ισχυρισμός του ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. προσέλαβε ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη, στα οποία καταβάλει τα δίδακτρα σχολείων ή τη δαπάνη για παιδικό σταθμό για τα παιδιά τους.

Το ανωτέρω είναι απολύτως ψευδές και ανυπόστατο.

Το μοναδικό αληθές είναι ότι όλοι οι υπάλληλοι της ΟΠΑΠ Α.Ε., με βάση την ισχύουσα από διετίας (2008) Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα 305 ευρώ για έξοδα παιδικού σταθμού έως ότου τα παιδιά τους συμπληρώσουν το έκτο έτος της ηλικίας τους.

Απολύτως φανταστικός είναι και ο ψευδής ισχυρισμός του περί δήθεν εγκατάστασης και χρησιμοποίησης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας νέου, ανεξάρτητου και αποκλειστικής χρήσης ανελκυστήρα.

Σε ότι αφορά την πρόσληψη στελεχών ή συμβούλων, ο βουλευτής παραγνωρίζει το δικαίωμα της διοίκησης της εταιρείας να προβαίνει σ’ αυτές, όταν διαπιστώνει ότι δεν διαθέτει τα αντίστοιχα στελέχη, προκειμένου να οργανώσει και λειτουργήσει την εταιρεία με καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο.

Οι αμοιβές των συγκεκριμένων στελεχών κινούνται εντός των ορίων, στα οποία κινούνται αυτές στον ιδιωτικό τομέα (σε πολλές περιπτώσεις και κάτω απ’ αυτά), αλλά και εντός των πλαισίων αμοιβών των λοιπών μονίμων υπαλλήλων της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Αδιάψευστη απόδειξη των υπερβολών του κ. βουλευτή και κάθε ενδιαφερομένου αποτελούν τα οικονομικά στοιχεία του ομίλου για το 2010, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες (16/3/2011), απ’ τα οποία προκύπτει ότι τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας το 2010 μειώθηκαν κατά 13,8 εκ. ευρώ, στα 29,7 εκ. ευρώ, σε σχέση με το 2009, επιτυγχάνοντας το στόχο της διοίκησης για περιορισμό των δαπανών.

Ειδικά σε ότι αφορά τις συνολικές αμοιβές όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων της ΟΠΑΠ Α.Ε. (τακτικών και εκτάκτων) επισημαίνουμε ότι μειώθηκαν το 2010 κατά 25,94% (ενώ του Ομίλου κατά 11,53%).

Με βάση αυτά τα δεδομένα, είναι προφανές ότι ο κ. Ντινόπουλος επικαλείται ψευδή επιχειρήματα και ανυπόστατους ισχυρισμούς, σε βάρος μίας εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία εμπράκτως αποδεικνύει ότι κινείται συστηματικά και κυρίως αποδοτικά, προς όφελος των μετόχων της (μεταξύ των οποίων είναι κατά ποσοστό 34% και το Ελληνικό Δημόσιο), αλλά και κατ’ επέκταση του ελληνικού λαού, με τις πολλές και ποικίλες δραστηριότητές του, στον τομέα των χορηγιών, δωρεών και οικονομικών ενισχύσεων για δράσεις στον Πολιτισμό, την Παιδεία, την Υγεία, το Περιβάλλον και φυσικά τον Αθλητισμό.