Πρόεδρος της UEFA παραμένει ο Μισέλ Πλατινί, η θητεία του οποίου θα διαρκέσει μέχρι το 2015. Ο Γάλλος πρώην άσος των γηπέδων έτρεχε… μόνος του στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και επανεξελέγη δια βοής.

Οι εκλογές για τη θέση του προέδρου έγιναν την Τρίτη στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της 35ης τακτικής συνέλευσης του Σώματος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Ο Πλατινί ήταν ο μόνος υποψήφιος η επανεκλογή του να είναι απλά τυπική διαδικασία. Μάλιστα δεν χρειάστηκε να γίνει καν ψηφοφορία.

Μόλις ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος για την προεδρία, όλοι οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών μελών σηκώθηκαν και χειροκρότησαν τον Πλατινί.

Το «παρών» έδωσαν και τα 53 μέλη της UEFA, όπως επίσης ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, αλλά και ο αντίπαλός του στις ερχόμενες αρχαιρεσίες της παγκόσμιας ομοσπονδίας (1η Ιουνίου) Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ

Συγκινημένος για την ανανέωση της θητείας του, ο Πλατινί τόνισε ότι «αν και δεν είμαι τόσο νέος για συναισθηματισμούς, ωστόσο ζητάω συγνώμη γιατί δεν μπορώ να κρύψω τη συγκίνησή μου».