Εγκατέλειψε την ενεργό δράση ως ποδοσφαιριστής, ωστόσο πιάνει άμεσα δουλειά ως ατζέντης. Ο λόγος για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του πλανήτη σύμφωνα με τη FIFA για το 1996, το 1997 και το 2002 Βραζιλιάνο Ρονάλντο.

Το άλλοτε «Φαινόμενο» της μπάλας, που τα τελευταία χρόνια είχε χαρακτηριστεί χοντΡονάλντο λόγω των παραπανίσιων κιλών του, ίδρυσε την εταιρεία του «9ine» και έχει ήδη συμφωνήσει να εκπροσωπεί τον συμπατριώτη του Κακά ο οποίος ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά δεν αγωνίζεται μετά την πολύμηνη απουσία λόγω εγχείρησης. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η Βασίλισσα να τον πουλήσει _ οπότε ο Ρονάλντο θα πάρει την προμήθειά του _ μολονότι τα 65 εκατ. ευρώ που έδωσαν οι μαδριλένιοι στη Μίλαν για την απόκτηση του Κακά θεωρείται αδύνατο να τα πάρουν πίσω…

Επίσης, ο Ρονάλντο ταξίδεψε πρόσφατα στο Μιλάνο για να πείσει έναν άλλο Βραζιλιάνο, τον 21χρονο επιθετικό της Μίλαν Αλεξάντρε Πάτο, να γίνει πελάτης της εταιρείας του.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία του άλλοτε επιθετικού της Αϊντχόφεν, της Μπαρτσελόνα, της Ιντερ, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μίλαν και των Κορίνθιανς θα συνεχιστεί στη Μαδρίτη, όπου θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ο Ρονάλντο αποδεχόμενος πρόσκληση του προέδρου της Ρεάλ κ. Φλορεντίνο Πέρεθ προκειμένου να τον τιμήσει η Βασίλισσα.

«Με κάλεσε για να με τιμήσει και αυτό θα γίνει στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Σπόρτινγκ Χιχόν» δήλωσε ο Ρονάλντο συμπληρώνοντας ότι «η καρδιά μου είναι περισσότερο με τη Ρεάλ απ’ ό,τι με την Μπαρτσελόνα. Στη Ρεάλ πέρασα αρκετά χρόνια, κέρδισα τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων. Στην Μπαρτσελόνα ήμουν μόνο για ένα χρόνο, ήταν καταπληκτικά, αλλά έφυγα αμέσως για την Iντερ».

Σημειώνεται ότι ο Ρονάλντο στη Βαρκελώνη είχε ζήσει μόλις για μια αγωνιστική περίοδο (1996-97), ενώ πέρασε μια πενταετία (2002-2007) στην ισπανική πρωτεύουσα αγωνιζόμενος στη Βασίλισσα της οποίας φόρεσε τη φανέλα της σε 177 ματς και πέτυχε 104 γκολ.

Ο πρώην διεθνής άσος της Σελεσάο παραδέχτηκε ότι δεν είναι εύκολη η ζωή μακριά από τα γήπεδα λέγοντας «μου λείπει το ποδόσφαιρο, καθώς τα πάντα περιστρέφονταν γύρω από αυτό» και συμπλήρωσε ότι «από τη στιγμή που αποφάσισα να εγκαταλείψω την ενεργό δράση, επιχείρησα τρεις φορές να πάω στο γυμναστήριο και να κάνω κάποιες ασκήσεις, αλλά την τελευταία στιγμή έμενα στο σπίτι και άραζα στον καναπέ. Μάλλον χρειάζομαι ξεκούραση, καθώς μία ζωή έκανα προπόνηση. Κάποια στιγμή θα αρχίσω πάλι τις προπονήσεις, γιατί είμαι αθλητής».