Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 600 άτομα. Οι δρόμοι του κέντρου δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία αργά το βράδυ. Πρόκειται για συμμετέχοντες στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, από διάφορους φορείς και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άτομα που συμμετείχαν νωρίτερα στο συλλαλητήριο, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μαρτίου που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος αντιδρώντας «στο νεοφιλελεύθερο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας ή σύμφωνο για το Ευρώ»

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 600 άτομα. Οι δρόμοι του κέντρου δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία αργά το βράδυ.

Πρόκειται για συμμετέχοντες στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, από διάφορους φορείς και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άτομα που συμμετείχαν νωρίτερα στο συλλαλητήριο, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μαρτίου που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος αντιδρώντας «στο νεοφιλελεύθερο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας ή σύμφωνο για το Ευρώ».

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στις 2 κινητοποιήσεις, «ενώθηκαν» στην οδό Σταδίου και κατευθύνθηκαν προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι «ο συντονισμός της δράσης των συνδικάτων και η ενότητα όλων των εργαζομένων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την απόκρουση και την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και τη υιοθέτηση μιας δίκαιης Ευρωπαϊκής πολιτικής».

Η ΑΔΕΔΥ, από την πλευρά της, σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι της χώρας μας, μαζί με τους εργαζόμενους της Ευρώπης αντιστεκόμαστε στο αντιλαϊκό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, στη σκληρή λιτότητα και τον περιορισμό των δικαιωμάτων μας».

Σε συγκέντρωση και πορεία προς τα Γραφεία της ΕΕ κάλεσε και το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, εκτιμώντας πως «το Σύμφωνο για το ευρώ καταδικάζει σε αιώνια λιτότητα όλους τους λαούς της Ευρώπης, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, διαλύει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις και παραχωρεί ακόμα πιο ευνοϊκή φορολογία στις δυνάμεις του κεφαλαίου».

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk