Ντόρα στο «Βήμα»: «Ο Μολυβιάτης στήριξε παρασκηνιακά Σαμαρά»

Τον πρώην υπουργό Εξωτερικών κ. Π. Μολυβιάτη στοχοποίησε με δηλώσεις της η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη τονίζοντας ότι ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε παρασκηνιακά τον κ. Αντ. Σαμαρά να αναρριχηθεί στην ηγεσία της ΝΔ.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έριξε πολιτική βόμβα απαντώντας σε ερώτηση του «Βήματος» για τον ποιον εννοεί «γκουρού του καραμανλισμού» (χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο όρο σε χθεσινή της συνέντευξη) που ώθησε τον κ. Σαμαρά στην προσπάθειά του να κατακτήσει την προεδρία της ΝΔ.

Η κυρία Μπακογιάννη, στο περιθώριο της συνέντευξης που παραχώρησε για τις οικονομικές προτάσεις του κόμματός της αναφέρθηκε στην υπονομευτική, κατ’ αυτήν, προσπάθεια που γινόταν τα δύο τελευταία χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή προς το πρόσωπό της.

Μάλιστα είπε ότι εξωθεσμικός παράγοντας εργάστηκε παρασκηνιακά επί δύο χρόνια για να ενισχύσει τον κ. Σαμαρά στην προσπάθειά του να κερδίσει εσωκομματικούς πόντους.

Αναφέρθηκε ευθέως στο καραμανλικό σύστημα και προσδιόρισε ότι ο άνθρωπος που βοήθησε τον κ. Σαμαρά ήταν ο κ. Μολυβιάτης, προκαλώντας αίσθηση στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους για την κίνησή της να αναφερθεί ευθέως στον πρώην υπουργό.

Η κυρία Μπακογιάννη σε ερώτηση του «Βήματος» αν αυτές οι κινήσεις ήταν εν γνώσει του κ. Καραμανλή και αν εκείνος τις ανεχόταν απέφυγε να απαντήσει ευθέως και απλά μίλησε για τη συνομωσία εναντίον της από το καραμανλικό σύστημα.

Εκατέρωθεν δηλώσεις

Συνεργάτης του κ. Μολυβιάτη μιλώντας στον «Βήμα FM» σχολίασε τις δηλώσεις Μπακογιάννη λέγοντας: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Άμεση ήταν η απάντηση από το επιτελείο της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας και στενός συνεργάτης της έλεγε με έμφαση: «Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για πραγματικά περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσα από τηλεγραφήματα (σσ. εννοούσε τα Wikileaks). Για όλα αυτά θα περίμενε μια απάντηση επί της ουσίας στο προσκήνιο».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk