«Δεν θα φιμώσουν την κυβέρνηση»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής, χρησιμοποίησε ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα κατά των ομάδων που προσπαθούν όπως είπε να φιμώσουν τον πρωθυπουργό ή οποιοδήποτε πολιτικό στέλεχος αλλά κατά του κ. Αλ. Τσίπρα.

Επιμένει η κυβέρνηση στη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τη ΝΔ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής, χρησιμοποίησε ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα κατά των ομάδων που προσπαθούν όπως είπε να φιμώσουν τον πρωθυπουργό ή οποιοδήποτε πολιτικό στέλεχος αλλά κατά του κ. Αλ. Τσίπρα. Ειδικότερα, χαρακτήρισε «φασίζουσα, αν όχι φασιστική», τη συμπεριφορά όσων προσπαθούν να φιμώσουν ή να εμποδίσουν την επαφή του πρωθυπουργού, των υπουργών ή και οποιονδήποτε πολιτικών στελεχών με τους πολίτες και εκτίμησε ότι «πρόκειται για πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων που δεν υπολογίζει τι γίνεται σήμερα στην κοινωνία».

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι το να διαμαρτύρονται οι πολίτες είναι θεμιτό, λογικό και επιβεβλημένο. Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στέκονται δίπλα στους πολίτες που εκφράζουν την ανησυχία τους, που προβληματίζονται και είναι ενεργοί. «Δεν δεχόμαστε όμως προσπάθειες απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτικών μας», τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για τη φράση του κ. Θ. Πάγκαλου ότι δηλαδή σε περίπτωση δολοφονικής επίθεσης εναντίον του «ηθικός αυτουργός» θα είναι ο κ. Τσίπρας, αλλά και για την επιστολή του αρχηγού κ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό. «Προτού στείλει τέτοιες επιστολές ας μας πει ρητά και κατηγορηματικά τι ακριβώς κάνει για να καταδικάσει συμπεριφορές τέτοιες, όχι μόνο προς τον κ. Πάγκαλο αλλά και προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Την ευαισθησία του ο κ. Τσίπρας, με την επιστολή που έστειλε, ας τη δείξει πρώτα απ’ όλα στα μέλη του κόμματος, ας τη δείξει πρώτα από όλα του σε αυτούς που οργανώνουν -και πολλοί από αυτούς είναι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- τέτοιου είδους προσπάθειες που αμαυρώνουν ή προσπαθούν να αμαυρώσουν επισκέψεις -και είμαστε γνώστες της πραγματικότητας και γνωριζόμαστε όλοι στη μικρή Ελλάδα μας- και μετά ας αποστείλει οποιαδήποτε επιστολή, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, στον πρωθυπουργό της χώρας», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής.

«Αλλά να καθιστά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας όταν έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό που ονομάζουμε «δημοκρατική αριστερά» τότε παραβλέπει ένα πολύ μεγάλο μέρος και της ελληνικής πραγματικότητας και της ιστορίας της ελληνικής αριστεράς και της δημοκρατικής νομιμότητας που έχουμε υποχρέωση όλοι μας να περιφρουρούμε».


Ο κ. Πεταλωτής, επισήμανε επίσης ότι το θέμα είναι πολιτικό και δεν έχει σχέση απλώς με δύο τρεις επισκέψεις του πρωθυπουργού ή των υπουργών, αλλά με το κλίμα που διαμορφώνεται στην κοινωνία και πρόσθεσε ότι «όποιος χρησιμοποιεί τέτοιες μεθοδεύσεις ή όποιος δεν καταδικάζει ξεκάθαρα τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, τότε έχει και τις ευθύνες του».

Επιπροσθέτως, στην ερώτηση αν υπάρχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από κάποια «επεισόδια», ανέφερε ότι «η Ελλάδα μας είναι μικρή, οι τοπικές κοινωνίες ειδικά στην Περιφέρεια είναι μικρές και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ποιος και πώς κινείται», υπογραμμίζοντας ότι «είναι ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων να ξεκαθαρίσουν ότι παίρνουν αποστάσεις από τέτοιες ενέργειες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα βέλη του και κατά της ΝΔ, λέγοντας ότι κάνει λάθος όποιος συναινεί σε τέτοια επεισόδια για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη και ότι ο λαός έχει αποδείξει ότι είναι ωριμότατος, ότι διέπεται από άκρα σοβαρότητα ειδικά σε μια περίοδο έκτακτων συνθηκών. «Άρα όποιος νομίζει ότι έχει πρόσκαιρα οφέλη τότε βρίσκεται στον κόσμο των ψευδαισθήσεων», τόνισε.

Πάντως, στο εσωτερικό της κυβέρνησης δεν είναι ομόθυμη η στάση των στελεχών απέναντι στη βεντέτα του κ. Πάγκαλου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος στήριξε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι δεν αποδέχεται «απρεπείς και βίαιες συμπεριφορές» οι οποίες «αποτελούν πολιτικά οργανωμένα happenings κατά πολιτικών στελεχών ως τροφή για τα δελτία ειδήσεων».

Παράλληλα όμως ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης δεν θέλησε να ταυτοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή των επεισοδίων, τα οποία πάντως καταδίκασε. «Είναι δίχως νόημα να προσπαθεί κανείς να δώσει πολιτική ταυτότητα σε τέτοια γεγονότα. Εγώ μένω μόνο στο φαινόμενο των “αυθορμήτως προσερχόμενων” και αντιδρώντων πολιτών, κάτι που μου δημιουργεί ερωτηματικά, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά. Συμβαίνει αρκετά συχνά την τελευταία περίοδο και σε στελέχη της κυβέρνησης.

Αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα κατά την άποψή μου, που αν δεν καταδικαστεί εν τη γενέσει, θα δημιουργήσει φασίζουσες νοοτροπίες, θα προκαλέσει ρήγματα στην κοινωνική συνοχή και αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού. Πρέπει να τα καταδικάσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και να μην βολεύονται συγκυριακά πίσω από τέτοιες «αυθόρμητες» εκδηλώσεις πολιτών»
, επισήμανε μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk