«Ακόμη και καλόγριες μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό»!

Ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κ. Π. Νικολούδης είπε ότι «η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα».

Πάμπλουτοι μέχρι και… καλόγριες (!) μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος») κ. Π. Νικολούδη, ο οποίος ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είπε ότι «η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα».

«Είναι γνωστή σε όλους η ρήση ΄΄όλοι μαζί τα φάγαμε΄΄. Εγώ δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι. Μπορώ όμως να σας πω με πολύ μεγάλη πικρία ότι ΄΄όλοι μαζί τα φύγαμε΄΄», τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα πρόσθεσε ότι «ως πολίτης αυτής της χώρας με διακατέχει πολύ μεγάλη θλίψη όταν βλέπω το είδος, το φάσμα, τον αριθμό, το πλήθος των ανθρώπων που έσπευσαν να πάρουν τα λεφτά τους και να τα πάνε στο εξωτερικό». Και συμπλήρωσε: «Από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες. Γι’ αυτό σας λέω ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι»!

Σύμφωνα πάντως με τους ελέγχους που διενεργήθηκαν εντός του 2010 σε πολιτικά πρόσωπα, ο επικεφαλής της επιτροπής κατά του ξεπλύματος «βρώμικου χρήματος», διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι «το τελικό συμπέρασμα που έβγαλα ελέγχοντας έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών είναι ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι περισσότερο διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα σε αυτή τη χώρα».

«Για τους πολιτικούς γίνεται και αναστροφή του βάρους της απόδειξης των πηγών των χρημάτων τους και στερούνται της βουλευτικής ιδιότητας και των πολιτικών δικαιωμάτων τους. Η συγκριτική αξιολόγηση των ευρημάτων μου, ελέγχοντας τους πολιτικούς κι άλλες κοινωνικές ομάδες, μου δίνει την δυνατότητα να το λέω», είπε ο κ. Νικολούδης, «γιατί υπάρχουν άλλες ομάδες που δεν δίνουν λόγο πουθενά και κανένα έλεγχο δεν επιδέχονται παρότι και σε εξωχώριες εταιρείες συμμετέχουν και το βάρος της απόδειξης δεν οφείλουν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk