Γερμανικό ενδιαφέρον για το φωτοβολταϊκό σταθμό στην Κοζάνη

Το ενδιαφέρον της γερμανικής πλευράς για συμμετοχή στη δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στην Κοζάνη αλλά και στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων στην περιοχή εξέφρασε ο γερμανός πρέσβης και ο εμπορικός ακόλουθος στην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Η υπουργός συναντήθηκε την Τρίτη στο ΥΠΕΚΑ με τον Γερμανό πρέσβη δρα Ρόλαντ Βέγκενερ, με τον οποίο συζήτησε και την πορεία και τις προοπτικές της συνεργασίας των δύο πλευρών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Παράλληλα, η υπουργός αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του Έκτακτου Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζοντας στον Γερμανό πρέσβη τις πάγιες ελληνικές θέσεις για μη χρήση πυρηνικής ενέργειας, και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διεξαγωγή «τεστ αντοχής» στις πυρηνικές μονάδες στην ΕΕ. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα άμεσης διεξαγωγής stress test στις υφιστάμενες αλλά και σχεδιαζόμενες πυρηνικές εγκαταστάσεις γειτονικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός. Τον γερμανό πρέσβη συνόδευε ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας Άλμπερτ Γκραφ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk