50 χρόνια Μένης Κουμανταρέας

Η εκδήλωση της Δευτέρας 21ης Μαρτίου, αφιερωμένη στον Μένη Κουμανταρέα, που διοργάνωσε η Θύρα Τέχνης Παιανίας, ένα νέο πολιτιστικό σωματείο, ήταν από τις πιο ζωντανές των τελευταίων χρόνων.

Η εκδήλωση της Δευτέρας 21ης Μαρτίου, αφιερωμένη στον Μένη Κουμανταρέα, που διοργάνωσε η Θύρα Τέχνης Παιανίας, ένα νέο πολιτιστικό σωματείο, ήταν από τις πιο ζωντανές των τελευταίων χρόνων.

Στην κατάμεστη αίθουσα (αποκαλούμενη της Συνιδιοκτησίας του Πνευματικού Κέντρου της περιοχής, το οποίο βρίσκεται στην οδό Σπ. Αγγελή 14), για το έργο του καταξιωμένου πεζογράφου (που φέτος συμπληρώνει πενήντα χρόνια στα ελληνικά Γράμματα) μίλησαν με θέρμη, απλότητα και άνεση ο ποιητής και δοκιμιογράφος, Θανάσης Νιάρχος και ο πεζογράφος, Κωστής Γκιμοσούλης, οι οποίοι διάβασαν και αποσπάσματα από τα βιβλία του τιμώμενου.

Η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν οι επτά μαθητές του Δημοσθενείου Λυκείου Παιανίας, που επέλεξαν ισάριθμα βιβλία από το πλούσιο έργο του συγγραφέα, τα ανέλυσαν συνοπτικά και στη συνέχεια υπέβαλαν στο Μένη Κουμανταρέα μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

Εκείνος απάντησε με το γνωστό καίριο και ακριβολόγο ύφος του, φωτίζοντας πολλές και κάποιες από αυτές άγνωστες πτυχές των πεζογραφημάτων του. Οπως ποιες ήταν οι αφορμές για τη γραφή του καθενός από αυτά, αν ήταν πραγματικά περιστατικά και ποιο υπήρξε το έναυσμα για τη συγγραφή τους, κάτω από ποιες συνθήκες τα έγραψε, τι στόχευε κάθε φορά, ποια είναι η τοπογραφία των έργων του, πώς ήταν και πώς είναι η Αθήνα που αναδεικνύεται στα βιβλία του και πλήθος παρεμφερή ζητήματα.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος των Νέων και συγγραφέας, Μηνάς Βιντιάδης.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η παρουσία νέων στο ακροατήριο, που παρακολούθησαν το πρόγραμμα με μεγάλη προσοχή.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα από το τελευταίο του βιβλίο «Ξεχασμένη φρουρά» (εκδόσεις Καστανιώτη) για τους θαυμαστές του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk