Περίπου ένα μήνα κράτησε η… κατάπαυση του πυρός για τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού έπειτα από τέσσερις σερί αγώνες αφλογιστίας βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα στην εντός έδρας νίκη με την Κέρκυρα (2-1) φτάνοντας τα 19 γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα και τα 21 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.

Από τις 13 Φεβρουαρίου και την εντός έδρας νίκη (3-1) επί της ΑΕΚ είχε να σκοράρει ο γάλλος σούπερ σταρ, ο οποίος στα παιχνίδια που ακολούθησαν με τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο, τη Λάρισα και τον Ηρακλή έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό ως προς την επίτευξη γκολ (διότι στο τελευταίο ματς με το Γηραιό έστω και αν δεν σκόραρε, είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ της ομάδας του). Το γεγονός πάντως ότι οι Πράσινοι έχασαν βαθμούς στα ματς με τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο και τη Λάρισα καταδεικνύει και τον βαθμό εξάρτησης του παιχνιδιού του Τριφυλλιού με τις ορέξεις του Σισέ.

Μολονότι, ο γάλλος σούπερ σταρ έχει παραδεχτεί ότι όλα τα γκολ που πετυχαίνει είναι «σαν παιδιά του», δεν έκρυψε ότι το τέρμα που πέτυχε εναντίον των Φαιάκων είχε ξεχωριστή σημασία καθώς ήταν το 50ό του με τη φανέλα του Τριφυλλιού. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια άκρως εντυπωσιακή επίδοση αν αναλογιστεί κανείς ότι σκοράρει με ποσοστό επιτυχίας 50%, τουτέστιν κάτι περισσότερο από ένα γκολ ανά δύο αγώνες!

Παρά το γεγονός, ότι βρισκόταν στο όριο των καρτών, ο Σισέ θέλησε να πανηγυρίσει το συγκεκριμένο γκολ κοντά στους οπαδούς του Παναθηναϊκού (τιμωρήθηκε με κίτρινη και θα απουσιάσει σε έναν από τους τρεις τελευταίους αγώνες της κανονικής περιόδου). Μόλις η μπάλα «καρφώθηκε» στα δίχτυα του γκολκίπερ της Κέρκυρας Ντίμι Κωνσταντόπουλου, ο 31χρονος στράικερ έτρεξε «σφαίρα» προς το μέρος της εξέδρας, όπου βρίσκονται οι φανατικοί οπαδοί των Πρασίνων για να υποβάλει τα… σέβη του. Στη διαδρομή είχε ήδη βγάλει τη φανέλα του, αποκαλύπτοντας από μέσα το μπλουζάκι με το λογότυπο της Θύρας 13, το οποίο στη συνέχεια πέταξε προς την εξέδρα.

«Αφιέρωσα το γκολ στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Είμαι χαρούμενος που έφτασα αυτό τον αριθμό. Είναι μεγάλος αριθμός. Οι φίλαθλοι με έχουν στηρίξει πολύ και άξιζαν να τους το αφιερώσω. Ηθελα να μοιραστώ τη χαρά μαζί τους. Περισσότερο για αυτούς και λιγότερο για εμένα» δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Σισέ, ο οποίος μάλιστα λίγο αργότερα έδωσε το «παρών» (μαζί με τον συμπαίκτη του Αλέξη Τζόρβα) και στα εγκαίνια των κεντρικών γραφείων του Ενιαίου Φορέα της Θύρας 13 επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο Σισέ έγινε αντικείμενο λατρείας από τους εκστασιασμένους οπαδούς του Τριφυλλιού, οι οποίοι τον καλούσαν να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και να εξαντλήσει το συμβόλαιο που έχει με τους Πράσινους μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μπορεί να μην έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, λέγοντας ότι «θα δούμε τι θα γίνει», ωστόσο όπως τονίζεται από το περιβάλλον του, τον τελευταίο καιρό έχει καλμάρει έπειτα από όσα βίωσε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και επανεξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παραμείνει στους Πράσινους.